Ολοένα και ανεβαίνει ο φόρος αίματος που πληρώνει η Ταϊβάν από τη δόνηση των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ το πρωί της Τετάρτης, με τα νεότερα στοιχεία να κάνουν λόγο για τουλάχιστον επτά νεκρούς, πάνω από 700 τραυματίες και σοβαρότατες υλικές ζημιές κυρίως στην ανατολική πλευρά της νήσου.

Η κυβέρνηση στην Ταϊπέι ανέφερε ότι ο απολογισμός των επτά νεκρών είναι ακόμη προκαταρκτικός, και υπάρχουν φόβοι για περισσότερα θύματα.

Ο σεισμός, που έγινε αισθητός σε όλη τη νοτιοανατολική Ασία, προκάλεσε την κατάρρευση εκατοντάδων κτιρίων, τα περισσότερα στην περιφέρεια Χουάλιεν, και εξαιτίας του εκδόθηκαν έκτακτα προειδοποιητικά δελτία για τσουνάμι τόσο στη νήσο όσο και σε γειτονικές χώρες, ιδίως στη νότια Ιαπωνία και στις Φιλιππίνες. Ευτυχώς δεν προέκυψε κάποιο μεγάλο κύμα, και οι προειδοποιήσεις ήρθησαν.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν στη θάλασσα, περίπου 138 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα του νησιού, Ταϊπέι.

Πλάνα που μεταδίδουν τηλεοπτικά δίκτυα της Ταϊβάν εικονίζουν κτίρια που πήραν επικίνδυνη κλίση, ειδικά στην αραιοκατοικημένη περιφέρεια Χουάλιεν, στο ανατολικό τμήμα της χώρας, όπου και καταγράφονται προς το παρόν όλοι οι νεκροί.

Ο σεισμός στην Ταϊβάν σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης και έχει προκαλέσει πολλές ζημιές σε διάφορες περιοχές.

Κάποια κτίρια κατέρρευσαν, ενώ άλλα έχουν πάρει επικίνδυνη κλίση. Οι επιστήμονες ανέφεραν ότι πρόκειται για τον ισχυρότερο σεισμό που έχει χτυπήσει τη χώρα τα τελευταία 25 χρόνια.

Εκφράζονται φόβοι ότι μπορεί να υπάρχουν παγιδευμένοι σε κάποια κτίρια που έχουν καταρρεύσει και ήδη έχουν ξεκινήσει έρευνες από τα σωστικά συνεργεία. Ο μέχρι τώρα απολογισμός είναι 4 νεκροί και 711 τραυματίες.

Τα βίντεο που έρχονται από την Ταϊβάν είναι σοκαριστικά:

 

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…