Επανέρχεται σταδιακά η συναλλακτική δραστηριότητα στην δευτερογενή αγορά ομολόγων μετά την σύντομη ανάπαυλα, λόγω της αργίας του Πάσχα των Καθολικών.

Η κίνηση στην αγορά χθες ήταν περιορισμένη και το ενδιαφέρον εστιάζεται στην σημερινή δημοπρασία των Εντόκων Γραμματίων του Ελληνικού Δημοσίου διάρκειας 13 εβδομάδων (τρίμηνο), που θα πραγματοποιήσει ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για το ποσό των 625 εκατ. ευρώ.

Εκτιμάται ότι και στην σημερινή δημοπρασία θα υπάρξει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και το επιτόκιο τους εκτιμάται ότι θα υποχωρήσει ελαφρώς στο 3,80% από το 3,83% που είχε διαμορφωθεί στην προηγούμενη δημοπρασία του Ιανουαρίου.

Θετικά πάντως είναι τα μηνύματα από το μέτωπο του πληθωρισμού, καθώς οι πληθωριστικές προσδοκίες των καταναλωτών σύμφωνα με τη έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχουν υποχωρήσει. Οι καταναλωτές εκτιμούν πλέον ότι ο πληθωρισμός θα υποχωρήσει στο 3,1% το επόμενο έτος, ενώ πριν από ένα μήνα εκτιμούσαν ότι θα διαμορφωθεί στο 3,3%.

Υπενθυμίζεται ότι ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο 2,6% από 2,8% τον Ιανουάριο.

Στην δευτερογενή αγορά ομολόγων χθες, στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδας καταγράφηκαν συναλλαγές 27 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 12 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς.

Η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στο 3,45% έναντι 2,43% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου, με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 1.02%

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…