Το μέλλον των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης συζητήθηκε σήμερα το πρωί στη σύσκεψη του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σταϊκούρα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ταγγίρη και τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Συγκοινωνιακού Έργου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Τόσκα, μεταξύ άλλων, στα γραφεία του ΟΑΣΘ, στη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Σταϊκούρας προανήγγειλε νέες προσλήψεις 40 οδηγών στον ΟΑΣΘ, αλλά και ανανέωση συμβάσεων στους 150 οδηγούς που προσελήφθησαν πρόσφατα στον Οργανισμό.

Πότε έρχονται στη Θεσσαλονίκη τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία – Πότε θα βγουν στους δρόμους

Σύμφωνα με πληροφορίες, τις πρώτες μέρες του Μαρτίου πρόκειται να έρθουν στη Θεσσαλονίκη τα 110 νέα λεωφορεία και – όπως εκτιμούν από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών – τον Απρίλιο θα αρχίσουν να κυκλοφορούν στους δρόμους της πόλης. Σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις, από τον Απρίλιο το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης θα εξυπηρετείται από περίπου 40 επιπλέον λεωφορεία, καθώς μερικά από τα νέα ηλεκτρικά θα αντικαταστήσουν παλιά οχήματα του Οργανισμού.

Ο υπουργός εξήγησε μετά τη σύσκεψη ότι στόχος είναι ο ΟΑΣΘ να κρατήσει το… τιμόνι των αστικών συγκοινωνιών της Θεσσαλονίκης, μαζί με ιδιώτεςκάτω από την «ομπρέλα» του ΟΣΕΘ.

Επιπλέον, ο ΟΣΕΘ θα έχει ως ρόλο την αξιολόγηση των αναγκών των κατοίκων της Θεσσαλονίκης στις αστικές συγκοινωνίες, με βάση και το χρονοδιάγραμμα κομβικών έργων για το κυκλοφοριακό της πόλης, όπως το Μετρό και το FlyOver.

«Θέλουμε έναν ισχυρό και δημόσιο ΟΑΣΘ»

Πηγές από το υπουργείο αναφέρουν πως «θέλουμε ένα ισχυρό και δημόσιο ΟΑΣΘ με την ομπρέλα του ΟΣΕΘ, που θα δίνει εικόνα στο υπουργείο», συνοψίζοντας ότι οι αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης θα χωρίζονται σε δύο ενότητες: ΟΑΣΘ και ιδιώτες.

«Είχαμε μία εκτενή συζήτηση για τη βελτίωση των μεταφορών στη Θεσσαλονίκη» δήλωσε αρχικά σε δημοσιογράφους ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο οποίος εισαγωγικά αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την ενίσχυση των αστικών συγκοινωνιών της πόλης, με προσλήψεις οδηγών και απόκτηση λεωφορείων.

«Οφείλουμε να δούμε πώς θα βελτιώσουμε τις συγκοινωνίες στην πόλη και τα επόμενα χρόνια» υπογράμμισε ο κ. Σταϊκούρας«Σε αυτήν την κατεύθυνση ζητήθηκε από τον ΟΣΕΘ να υπάρχει μία αποτύπωση των αναγκών της πόλης. Συνεκτιμώντας τον αριθμό των εργαζομένων που θα έχει ο ΟΑΣΘ να δούμε τι πραγματικά έργο μπορεί να εκτελέσει ο Οργανισμός με επάρκεια, έτσι ώστε στο υπόλοιπο έργο να συμβάλουν ιδιώτες, μετά από διαγωνισμούς» εξήγησε ο υπουργός και συμπλήρωσε ότι το ίδιο πλάνο θα δρομολογείται και στις συγκοινωνίες της Αθήνας. «Σήμερα το αντικείμενο της συζήτησης μας είναι το μέλλον των συγκοινωνιών του ΟΑΣΘ, όχι με όρους 2024, αλλά με όρους των επόμενων δεκαετιών» κατέληξε.


*πηγη:thestival.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…