Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται να ολοκληρώσει τον μαραθώνιο που ξεκίνησε από το περασμένο Σάββατο από την Αθήνα, ο υπερμαραθωνοδρόμος Νίκος Κόντης, στη μνήμη των 57 αδικοχαμένων θυμάτων του σιδηροδρομικού δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ο κ. Κόντης πραγματοποιεί από το Σάββατο την διαδρομή της μοιραίας επιβατικής αμαξοστοιχίας που συγκρούστηκε ένα χρόνο πριν με την εμπορική αμαξοστοιχία στον Ευαγγελισμό Τεμπών, βυθίζοντας στο πένθος την χώρα.

Ο ίδιος βρέθηκε χθες τα ξημερώματα στη γενέτειρα του, στο Ζάππειο Λάρισας, όπου τον υποδέχθηκαν οι συγχωριανοί του. Η απόσταση που διάνυσε ο κ. Κόντης, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Λάρισας ο κ. Π. Τσακνάκης, που τον συνόδευε, έγινε κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες. Θέλησε μ’ αυτή του την πράξη, διανύοντας την διαδρομή της μοιραίας αμαξοστοιχίας, όπως είπε ο ίδιος να αφυπνίσει τον κόσμο και να διατρανώσει το πάνδημο αίτημα για την απόδοση δικαιοσύνης.

Πηγή: ΕΡΤ

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…