Συνάντηση με τους 15 εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος στην είσηγησή του σημείσωε ότι είναι πρόθεσή του να τους ακούσει όλους εκφράζοντας, παράλληλα, την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση βάσει των προτάσεων που θα παρουσιάσει.

«Είναι πρόθεσή μου να σας ακούσω όλους, αν θέλετε να τοποθετηθείτε και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θέσετε. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε λύση. Προσεγγίζουμε τη συνάντηση με καλή διάθεση και πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς, αλλά θα συνυπολογίζει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα. Αν δείτε τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε ότι πολλές κοινωνικές ομάδες έχουν αιτήματα από την κυβέρνηση και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη το όλον και το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του.

«Έχουμε όσο χρόνο χρειάζεται να συζητήσουμε τα θέματα εκτενώς, αλλά προκειμένου να μπορείτε να τοποθετηθείτε όλοι θα ήθελα να είστε λίγο συγκρατημένοι στις τοποθετήσεις σας για να μπορούμε να απαντήσουμε» κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Από την πλευρά της επιτροπής on camera πήρε τον λόγο ο Ρίζος Μαρούδας ο οποίος είπε ότι ««έχετε πει ότι έχουμε δίκαιο έχουμε πολλά προβλήματα στον αγροτικό τομέα και θέλουμε ουσιαστικές λύσεις για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε και να βρεθούμε στα χωριά μας που είναι κι αυτό ένα ζητούμενο για την ύπαιθρο. Υπάρχουν και αρκετά νέα παιδιά και στα μπλόκα που δίνουν τη μάχη της παραμονής στο επάγγελμα και ταυτόχρονα μπορούμε να συνεχίσουμε να παράγουν να καλλιεργούμε και να υπάρχουν τρόφιμα ποιοτικά και φθηνά όπως η χώρα μας μπορεί να βγάλει».

Ο κ. Μαρούδας έκανε λόγο ειδικά στο θέμα τους κόστους και των τιμών λεγοντας ότι «είναι ένα πρόβλημα το οποίο αυτή τη στιγμή μας εμποδίζει και φαίνεται και στην μείωση του αγροτικό πληθυσμού». «Ερχόμαστε εδώ για να βρούμε λύσεις. Υπάρχει η δημοσιονομική δυνατότητα εφόσον υπάρχει θέληση να βρούμε λύσεις».

*πηγη:protothema.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…