Στις ζημιές που προκλήθηκαν στο πλωτό Μουσείο Αντιδικτατορικού Αγώνα ΑΤ «Βέλος» αναφέρθηκε ο νέος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης. Όπως σημείωσε «το οφειλόμενο χρέος προς τη Δημοκρατία και την Ιστορία επιβάλει όπως επιδιορθωθούν άμεσα, χωρίς χρονοτριβή, οι εκτεταμένες ζημιές που ¨λάβωσαν¨ λόγω της κακοκαιρίας το «Βέλος», το πλοίο – σύμβολο του αντιδικτατορικού Αγώνα».

«Είναι το ελάχιστο που καλείται να πράξει η Πολιτεία για να τιμήσει τη γενναία απόφαση των δημοκρατών αξιωματικών, υπαξιωματικών και ναυτών που αψήφησαν τα κελεύσματα της Χούντας και με την τολμηρή τους απόφαση διεθνοποίησαν τον αγώνα του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και Ελευθερία στην Ελλάδα», τόνισε.

Ο κ.Αγγελούδης στη δήλωσή του σημείωσε ότι «το αντιτορπιλικό «Βέλος» είναι αναπόσπαστο κομμάτι της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Ένα Μνημείο αντίστασης και αγώνα, το οποίο πρέπει να προστατεύουμε ως κόρη οφθαλμού, ώστε να εξασφαλίσουμε πως θα συνεχίσει να διδάσκει τις μνήμες και τα συναισθήματα που φέρει πάνω του στις νεότερες γενιές».

Πηγή: voria.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…