Το «Βέλος» έχει υποστεί ρήγμα στην πρύμνη, καθώς προσέκρουσε λόγω του θυελλώδους Βαρδάρη και του έντονου κυματισμού σε δέστρες στη Νέα Παραλία, κοντά στο Μέγαρο Μουσικής, όπου είχε αγκυροβολήσει. Εκεί το έχουν επισκεφθεί μέσα σε τέσσερα χρόνια, από το 2019 που κατέπλευσε στην πόλη, περισσότεροι από 200.000 επισκέπτες.
Εξαιτίας των διαδοχικών προσκρούσεων στο κρηπίδωμα, το πλοίο υπέστη μεγάλο ρήγμα και κινδύνευσε ακόμη και να βυθιστεί.
Αποφασίστηκε, έτσι, χθες, να μεταφερθεί συνοδεία δύο ρυμουλκών στις εγκαταστάσεις του ΟΛΘ και να πλαγιοδετηθεί στην προβλήτα 2, αφού πρώτα στη Νέα Παραλία βούτηξε δύτης και συνέδραμε γερανός για την ανύψωσή του ώστε να γίνει μια πρώτη εκτίμηση των καταστροφών αλλά και να γίνει μια πρώτη απάντληση των υδάτων που μπήκαν στο κύτος.
Σήμερα αναμένεται να υπάρξει συνολική αποτίμηση της πληγής στο σκαρί του ιστορικού αντιτορπιλικού, αλλά και να ληφθούν οι αποφάσεις για την αποκατάσταση των ζημιών, το πού θα γίνουν αυτές, αλλά και για το μέλλον του πλοίου, καθώς είναι άγνωστο αν θα παραμείνει στη Θεσσαλονίκη ή αν θα επιστρέψει οριστικά στο Πάρκο Ναυτικής Παράδοσης, στο Παλαιό Φάληρο, όπου είναι η επίσημη έδρα του.
Κατά πληροφορίες, το κόστος επισκευής του Βέλους αναμένεται να αναλάβει ελληνική ναυτιλιακή εταιρεία, η οποία, έτσι κι αλλιώς, καλύπτει τα έξοδα συντήρησής του.
Το νέο πλήγμα που δέχθηκε από έντονα καιρικά φαινόμενα το αντιτορπιλικό, το δεύτερο μετά τον περασμένο Μάρτιο, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις τόσο από τον ΣΦΕΑ όσο και από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.
*πηγή:voria.gr
