Την πόρτα της εξόδου από τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε και η ομάδα 6+6 της Έφης Αχτσιόγλου μετά την πολύωρη πανελλαδική συνδιάσκεψη, με τη συμμετοχή περισσότερων των 1.000 στελεχών.

Όπως διαμορφώνεται η κατάσταση – ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις επιθέσεις – όλα δείχνουν πως απομακρύνεται κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης, ενώ δεν διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης αποδόθηκαν ευθύνες στην ηγετική ομάδα για τα στοιχεία διάλυσης που εμφανίζει – όπως ειπώθηκε – η παράταξη, ενώ τονίζεται ότι δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμβίωσης εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αυτό τον τρόπο απαντούν, φωτογραφίζοντας προφανώς το εσωκομματικό σύμφωνο συμβίωσης που πρότεινε προ ημερών ο Στέφανος Κασσελάκης.
Πώς και πότε θα ανοίξουν την «πόρτα» οι 6+6

Η εκτίμηση για τις κινήσεις της ομάδας Αχτσιόγλου, είναι ότι παρότι δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα υπάρξει μαζική αποχώρηση ή σταδιακή, υπάρχει εκτίμηση ότι πιθανώς να είναι τμηματική η αποχώρηση ανά ομάδες και σταδιακά.

Δεν θεωρείται απίθανο να αρχίσουν σχεδόν άμεσα κάποιες αποχωρήσεις στελεχών που θα κορυφωθούν με τις αποχωρήσεις βουλευτών. Επτά είναι οι βουλευτές της ομάδας, εκτιμάται πάντως ότι πιθανώς να μην έχουν αποφασίσει όλοι εξ αυτών για την αποχώρησή τους.

Στη συνεδρίαση οι περισσότεροι συμμετέχοντες «έδειξαν» αποχώρηση, εκτιμώντας ότι τα περιθώρια συνύπαρξης έχουν στενέψει ασφυκτικά, υπό την ηγεσία Κασσελάκη. Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος φέρεται να έχει δηλώσει ότι απαιτείται άμεση αποχώρηση, Έφη Αχτσιόγλου, Αλέξης Χαρίτσης φέρονται να εκφράζουν προβληματισμούς για την άμεση αποχώρηση, καθώς εκτιμούν ότι πρέπει να προηγηθούν συζητήσεις και προετοιμασίες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως αναμένεται η σημερινή τοποθέτηση στη 01:00 το μεσημέρι του προέδρου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…