Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, ο χρόνος έναρξης των εργασιών ανακοινώθηκε σήμερα από τον υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών Νίκο Ταχιάο κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του συντονιστικού οργάνου που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.
Θα προηγηθεί τη Δευτέρα η επίσημη παρουσίαση στη Θεσσαλονίκη του έργου «Αναβάθμιση της Ανατολικής Εσωτερικής Περιφερειακής Θεσσαλονίκης μέσω Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα» σε ειδική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Υποδομών.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης) Στάθης Κωνσταντινίδης, ο αντιπεριφερειάρχης Υποδομών Πάρις Μπίλιας, οι εκπρόσωποι του ΟΣΕΘ Γιάννης Τόσκας και Γιάννης Καλογερούδης, από την Αστυνομία, η Διευθύντρια της Τροχαίας Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου και ο διευθυντής της Άμεσης Δράσης καθώς και η διευθύντρια του ΕΚΑΒ.
Στη σύσκεψη κλείδωσε οριστικά το σχέδιο των μέτρων που θα ληφθούν για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην κυκλοφορία από τις εργασίες του flyover. Μεταξύ αυτών, περισσότερη αστυνόμευση στο οδικό δίκτυο, που ήδη να σημειωθεί είναι έντονη η παρουσία της Τροχαίας το τελευταίο διάστημα, αλλαγή των σηματοδοτών μέσω του λογισμικού που έχει εγκατεστημένο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, το ωράριο φορτοεκφόρτωσης και αποκομιδής. Είναι άγνωστο εάν θα τοποθετηθούν άμεσα τα πασαλάκια σε ορισμένα σημεία του κέντρου της πόλης, πιθανότητα να γίνει το επόμενο διάστημα, όπως επίσης και η κατάργηση του ποδηλατόδρομου στη λεωφόρο Νίκης.
Σημειώνεται ότι από την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου ξεκίνησαν από τον ΟΣΕΘ τα δρομολόγια των δύο υποστηρικτικών express λεωφορειακών γραμμών που είχαν ανακοινωθεί προ ημερών από το Υπουργείο Μεταφορών ως ένα μέτρο προκειμένου να βελτιωθούν οι καθημερινές συνθήκες μετακίνησης των πολιτών. Οι γραμμές θα λειτουργούν από την ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης τις ώρες αιχμής (7:00-17:00) και είναι η νέα διαδρομή της γραμμής Νο 43 «Τοπικό Ευόσμου» με την ονομασία Νο 43Υ «Κάτω Ηλιούπολη – Βούλγαρη» και η νέα διαδρομή της γραμμής Νο 45 «Κ.Τ.Ε.Λ. Μακεδονία - Κ.Τ.Ε.Λ. Χαλκιδικής - Cosmos» με την ονομασία Νο 45Υ «Τ.Σ. ΚΤΕΛ Μακεδονία – Α.Σ. ΙΚΕΑ».
Απορρίφθηκε από το ΣτΕ η αίτηση αναστολής
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση αναστολής που είχαν καταθέσει οι κάτοικοι από την περιοχή Κωνσταντινοπολίτικα κατά της απόφασης υλοτόμησης του δασαρχείου Θεσσαλονίκης. Στις 13 Δεκεμβρίου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης που έχουν καταθέσει οι κάτοικοι για τον ίδιο λόγο.
Πηγή: voria.gr
