Μεγάλη είναι η κινητοποίηση και των Ενόπλων Δυνάμεων ενόψει της νέας κακοκαιρίας που θα «χτυπήσει» στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας από τις επόμενες ώρες και μέχρι την Πέμπτη. Όπως έγινε γνωστό ενεργοποιούνται άλλα 70 άτομα από τη Ζ΄ΜΑΚ και δύο λόχοι από την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών με 24 λέμβους.

Παράλληλα τρία ελικόπτερα μετασταθμεύουν σε 111ΠΜ και 110ΠΜ ενώ τίθενται σε διάθεση του Διοικητή 1ης Στρατιάς το σύνολο των Χιούι UH-1H της περιοχής.

Με διαταγή του ΓΕΕΘΑ τέλος τίθεται το σύνολο του προσωπικού Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» στην περιοχή Θεσσαλίας από τις 5 το απόγευμα σήμερα σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων ενώ το προσωπικό στις περιοχές Αττικο-Βοιωτίας και Θεσσαλονίκης τίθεται σε δίωρη ετοιμότητα από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα και από αύριο το πρωί στις 7 σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία η κακοκαιρία θα επηρέασει τη χώρα μας με τη μορφή «ψυχρής λίμνης» που πλησιάζει με τα έντονα φαινόμενα να αναμένονται από αύριο, Δευτέρα, έως τουλάχιστον και την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου «ένα σύμπλεγμα καταιγίδων επηρεάζει από το πρωί σήμερα (Κυριακή) αρκετές περιοχές του βορείου Ιονίου και των βορειοδυτικών τμημάτων της Ηπείρου, φαινόμενα που προς το μεσημερι και μέχρι τις απογευματινές ώρες (σήμερα Κυριακή) θα πρέπει να επηρεάσουν και τους νομούς Αρτας και Πρεβέζης ίσως και τη Λευκάδα, όπου και δεν αποκλείεται τοπικά να έχουν και έντονο χαρακτήρα!».Προσωπικό από το ΓΕΕΘΑ μέχρι σήμερα Κυριακή

- 108 άτομα ως χειριστές των διατιθέμενων μέσων.
- 12 άτομα Ειδικού Διακλαδικού Λόχου Αντιμετώπισης Πυρηνικής – Βιολογικής – Χημικής Άμυνας σε 2 ομάδες (εντός της ημέρας, πρόκειται να συμπληρωθούν με 3 επιπλέον ομάδες των 5 ατόμων και να ανέλθει το προσωπικό στα 29 άτομα.
- 19 πτυχιούχοι Πολιτικοί Μηχανικοί.
- 1 Αξιωματικοί Υγειονομικού – Κτηνιατρικού.

Επιπρόσθετα για την επερχόμενη κακοκαιρία έχουν διατεθεί :

– 70 άτομα της Ζ’ ΜΑΚ με 10 λέμβους και τον απαιτούμενο εξοπλισμό είναι σε κίνηση για το Στρατόπεδο Μπουγά (Λάρισα).
– 120 άτομα (2 Λόχοι) της 32 ΤΑΞΠΝ, με 24 λέμβους στο Στρατόπεδο Γεωργούλα

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι το σύνολο του διατιθέμενου προσωπικού πρόκειται να αναπτυχθεί περαιτέρω αν αυτό απαιτηθεί σε πλήρη συντονισμό με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Σε επίπεδο μέσων

Χερσαία μέσα
– Τεθωρακισμένα Οχήματα Μεταφοράς Προσωπικού (ΤΟΜΠ): 3
– Οχήματα γενικής χρήσης: 11
– Ειδικά Οχήματα με Εξοπλισμό Απολύμανσης: 3
– Προωθητές γαιών: 3
– Φορτωτές γαιών: 3 (βρίσκονται σε κίνηση και πρόκειται αφιχθούν εντός της ημέρας επιπλέον 14 φορτωτές, τελικό σύνολο 17)
– Ισοπεδωτής γαιών: 1
– Εκσκαφείς τάφρων: 2
– Φορτωτές/εκσκαφείς τάφρων: 3
– Ανατρεπόμενα Οχήματα: 7 (βρίσκονται σε κίνηση και πρόκειται αφιχθούν εντός της ημέρας επιπλέον 14 ανατρεπόμενα, τελικό σύνολο 21)
– Ρυμουλκά Οχήματα: 7
– Φορτωτές μικρού μεγέθους: 2
– Γέφυρες: 2 Μπέλεϋ (Καλά Νερά Μαγνησίας και Στουρναραίικα Τρικάλων)
– Γεννήτριες: 2
– Λέμβοι: 12 (επιπλέον 10 λέμβοι της Ζ’ ΜΑΚ και 24 λέμβοι της 32 ΤAΞΠΝ όπως έχει προαναφερθεί στην παράγραφο προσωπικό, τελικό σύνολο 46)
– Λεωφορεία: 2
– Μηχάνημα Εξυγίανσης Ύδατος: 1
– Φωτιστικοί Πύργοι:4 αναπτύσσονται εντός της ημέρας.

Ελικόπτερα
– Ελικόπτερο UH-1H: 3
– Πρόκειται να αναπτυχθούν σήμερα απογευματινές ώρες 1 CH-47D, 1 S-70, 1 SUPER PUMA στην 111ΠΜ και 110ΠΜ (αναλόγως διαθεσιμότητας υποστέγων στα Α/Δ).
– Επιπλέον τίθενται σε διάθεση του Διοικητήκτη 1ης Στρατιάς το σύνολο των Χιούι UH-1H της περιοχής.

Πολεμικό Ναυτικό
– Βρίσκεται ήδη στον λιμένα Βόλου το αρματαγωγό ΙΚΑΡΙΑ
– Σε ετοιμότητα 1 Φ/Γ (Κάρυστο) και 1 Πλοίο Ταχείας Μεταφοράς-ΠΤΜ (ΝΣ)

Δομές
– Ετοιμότητα διάθεσης ΚΑΑΥ Πλαταμώνα, Μαλακίου, Λεπτοκαρυάς και ΚΕΔΑ Σκοτίνας για φιλοξενία πληγέντων.

Προσωπικό σε ετοιμότητα
– Τίθεται το σύνολο του προσωπικού Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» στην περιοχή Θεσσαλίας από τις 5 το απόγευμα σήμερα σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων

– Το σύνολο του προσωπικού Σχεδίου «ΞΕΝΟΚΡΑΤΗΣ» στις περιοχές Αττικο-Βοιωτίας και Θεσσαλονίκης από τις 17:00 το απόγευμα σήμερα τίθεται σε δίωρη και από αύριο το πρωί στις 7 σε άμεση ετοιμότητα εντός μονάδων.
Πηγή: protothema.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…