Οι συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, πνέουν ισχυροί βορειοανατολικοί άνεμοι και η φωτιά εξαπλώνεται σε κοντινές περιοχές. Οι φλόγες κατευθύνονται δυτικά προς τα χωριά Δαμασκηνιά και Ξεριάς, ενώ εστάλη μήνυμα «112» για εκκένωση του Διαλεκτού προς την Παλιά Εθνική Οδό.
Εθνική Οδό.
Ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρίσκονται στην περιοχή για την κατάσβεση. Επι τόπου επιχειρούν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, ενω ρίψεις νερού κάνει ενα αεροσκάφος.
Στο Διαλεκτό, σύμφωνα με το Kavalanews έχουν καεί σπίτια, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές ομάδα πυροσβεστών είχε περικυκλωθεί από τις φλόγες με δύο πυροσβέστες να έχουν υποστεί εγκαύματα, ενώ το πυροσβεστικό τους όχημα υπέστη ζημιές.
Ο καπνός από το πύρινο μέτωπο στο Διαλεκτό έγινε ορατός σε χωριά του Δήμου Τοπείρου, στην Ξάνθη αλλά και στους διερχόμενους οδηγούς στην Εγνατία Οδό, στο τμήμα Ξάνθης – Χρυσούπολης.
Πηγή: ProiniNews - XanthiNea
