Η πυροσβεστική κινητοποιήθηκε άμεσα και επί τόπου επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις. Αρχικά, Λίγο μετά τις 14:00, βγήκε μήνυμα 112 για εκκένωση των περιοχών Παλαιοβαρβάσαινα, Καρούτες, Στρέφη και Σμίλα, καλώντας τους κατοίκους να απομακρυνθούν προς Αρχαία Ολυμπία.
Πληροφορίες λίγο μετά τις 14:30 ανέφεραν ότι το ένα μέτωπο καίει στα 400 μέτρα από το χωριό Παλαιοβαρβάσαινα, ενώ το δεύτερο κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία, στην περιοχή της Αρχαίας Ολυμπίας
Στο σημείο επιχειρούν πλέον 36 πυροσβέστες (από 21 που ήταν νωρίτερα), 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα.
Όπως μετέδιδε νωρίτερα το lilialive.gr, το μέτωπο φωτιάς ήταν κοντά στην περιοχή Καρούτες. Οι φωτιές μπήκαν η πρώτη στη νότια πλευρά της Βαρβάσαινας και η δεύτερη στη διασταύρωση Παλαιοβαρβάσαινας
Αυτή τη στιγμή είναι κλειστός ο δρόμος που οδηγεί από τη ΕΟ Πύργου - Ολυμπίας προς Καρούτες.
Όπως μεταδίδει το ilialive.gr, είναι έντονη η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας Πύργου για νέα εστία πυρκαγιάς στην Αρχαία Ολυμπία, κοντά στο ξενοδοχείο Αμαλία λίγο πριν τις 14:30.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου, η φωτιά καίει σε αναγεννημένο δάσος.
Δόθηκε εντολή για εναέρια μέσα, με νεότερες πληροφορίες που μεταδίδει η ίδια πηγή να αναφέρουν πως έγινε εκτροπή των εναέριων μέσων από την Παλαιοβαρβάσαινα στην Αρχαία Ολυμπία.
Εν τω μεταξύ, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως ενεργοποιήθηκε το σύστημα πυρόσβεσης πέριξ του αρχαιολογικού χώρου και του Κρόνιου λόφου, υπό το φόβο επέκτασης πυρκαγιάς προς τα εκεί.
*iefimerida.gr
