Η θερινή περίοδος έχει ξεκινήσει και η Χαλκιδική είναι έτοιμη να υποδεχτεί το μεγάλο κύμα τουριστών που την προτιμά κάθε χρόνο. Το πρώτο crash test έγινε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος με τα beach bar στις περισσότερες παραλίες του νομού να λειτουργούν κανονικά. Εξαίρεση αποτέλεσε η παραλία του Αγίου Μάμα. Εκεί τα beach bar παρέμειναν κλειστά καθώς μέχρι σήμερα δεν έχουν δημοπρατηθεί οι θέσεις από τον Δήμο. Για να προχωρήσει ο Δήμος Νέας Προποντίδας στη δημοπρασία των θέσεων για τα παραθαλάσσια καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος πρέπει να επανακαθοριστεί η οριογραμμή του αιγιαλού από την Κτηματική Υπηρεσία Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, κ. Μανώλη Καρρά, το προσωπικό της Κτηματικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής δεν επαρκεί για να διεκπεραιωθεί η οριοθέτηση του αιγιαλού του Αγίου Μάμα. Ο κ. Καρράς απευθύνθηκε στο Υπουργείο Οικονομικών, τον φορέα δηλαδή που εποπτεύει τις Κτηματικές Υπηρεσίες. Από εκεί ενημερώθηκε ότι για να επισπευσθεί η διαδικασία επανακαθορισμού της οριογραμμής του αιγιαλού θα συνδράμει το προσωπικό της Κτηματικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης.

Ο Δήμαρχος Νέας Προποντίδας ξεκαθαρίζει στο thestival.gr ότι δεν φέρει καμία ευθύνη για την αργοπορία που παρατηρείται. Σημειώνει ότι μόλις δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η επικύρωση του επανακαθορισμού της οριογραμμής αιγιαλού, οι υπηρεσίες του Δήμου θα δρομολογήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για την προκήρυξη διαγωνισμού εκμίσθωσης των beach bar του Αγίου Μάμα.

Το ενθαρρυντικό είναι ότι αύριο έχει προγραμματιστεί συνάντηση των διευθυντών των κτηματικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής. Από την συνάντηση αυτή αναμένεται να προκύψει ο τρόπος δράσης των δύο υπηρεσιών για την επιτάχυνση της ολοκλήρωσης των απαραίτητων διαδικασιών.

«Αύριο έχουν συνάντηση οι γενικοί διευθυντές των κτηματικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής για να μπορέσει να βγει το λεκτικό της απόφασης προκειμένου να σταλεί τη Δευτέρα για ΦΕΚ και μετά να προχωρήσει η διαδικασία του διαγωνισμού. Ο δήμος δεν φταίει γιατί το αποδεικνύω με έγγραφα που έχω στείλει πριν ακόμη γίνει η παραχώρηση του αιγιαλού στους δήμους. Αυτό που απομένει είναι να γίνει η τεχνική έκθεση από τις κτηματικές υπηρεσίες και μαζί με ένα τοπογραφικό να σταλούν στην περιφέρεια Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης. Από την Αποκεντρωμένη θα πρέπει να βγει ΦΕΚ το οποίο να ορίζει την ζώνη του αιγιαλού. Αφού βγει το ΦΕΚ και το λάβω, θα στείλω έγγραφο στην κτηματική υπηρεσία και τότε θα εγκριθούν οι θέσεις για τον διαγωνισμό», εξηγεί στο thestival.gr o κ. Καρράς.

Τα beach bar της παραλίας του Αγίου Μάμα βρίσκονται πλέον αρκετά ψηλά στην προτίμηση του κόσμου λόγω της μικρής απόστασής τους από τη Θεσσαλονίκη. Η θάλασσα στην συγκεκριμένη περιοχή είναι πεντακάθαρη και οι ακτές της πλατιές και αμμώδεις. Τα τελευταία χρόνια οι επιχειρηματίες που λειτούργησαν τα beach bar ανέβασαν ψηλά τον πήχη των παρεχόμενων υπηρεσιών και δημιούργησαν ένα νέο σημείο αναφοράς για τον Δήμο Νέας Προποντίδας. Σε κάθε περίπτωση, είναι κρίμα να παραμένει ανενεργή μια περιοχή που πρόσθεσε αξία στο τουριστικό προϊόν της Χαλκιδικής.
*πηγη:thestival.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…