Δεν είχαν ιερό και όσιο τέσσερις Ρομά που με το πρόσχημα πώλησης θρησκευτικών εικόνων έκλεψαν χρήματα και κοσμήματα από σπίτια σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας. Συγκεκριμένα, για την υπόθεση σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο γυναικών ηλικίας 25 και 33 ετών, μίας 16χρονης και ενός 31χρονου άνδρα, όλοι Ρομά, για το αδίκημα της διακεκριμένης κλοπής.

Τις πέντε περιπτώσεις κλοπών και μίας απόπειρας κλοπής, που έγιναν τον περασμένο Ιανουάριο σε περιοχές της Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Πιερίας, εξιχνίασαν αστυνομικοί του Γραφείου Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Μουδανιών.

Ειδικότερα όπως προέκυψε από την έρευνα, οι προαναφερόμενοι ενεργώντας από κοινού, διέπρατταν κλοπές από σπίτια κυρίως με το πρόσχημα πώλησης θρησκευτικών εικόνων, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα.

Από την μέχρι στιγμής έρευνα διαπιστώθηκε ότι το χρονικό διάστημα από 7 έως 18 Ιανουαρίου του 2023 διέπραξαν:

4 κλοπές από οικίες σε Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πιερία, αφαιρώντας χρήματα, κοσμήματα και ένα κινητό τηλέφωνο,
1 απόπειρα κλοπής από οικία σε περιοχή της Χαλκιδικής και
1 κλοπή από ηλικιωμένο σε περιοχή της Χαλκιδικής, όπου με τη μέθοδο του εναγκαλισμού, του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και τραπεζικές κάρτες, με τις οποίες πραγματοποίησαν αναλήψεις χρημάτων ύψους 2.500 ευρώ.
Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται για να εξακριβωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκιδικής.

Πηγή: voria.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…