Την επόμενη Κυριακή, 4 Ιουνίου, με τον γιο του Κωνσταντίνο αναμένεται να βρεθεί στο Άγιον Όρος, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται για μια οφειλόμενη επίσκεψη, καθώς στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του δεν ταξίδεψε στο Περιβόλι της Παναγίας.

Στην πρόσφατη μεταφορά της εικόνας του «Άξιον Εστί» στην Αθήνα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας, -ήταν προγραμματισμένο να δει την Ιερά Κοινότητα, αλλά τελευταία στιγμή το πρόγραμμα άλλαξε- τα οποία του εξέφρασαν την επιθυμία τους να επισκεφτεί το Άγιον Όρος κι εκείνος δεσμεύτηκε ότι αυτό θα γίνει μεταξύ των δύο εκλογικών αναμετρήσεων.

Πληροφορίες της Voria.gr αναφέρουν ότι η επίσκεψη θα είναι προσκυνηματικού χαρακτήρα και αν ο κ. Μητσοτάκης και η συνοδεία του διανυκτερεύσουν, αυτό θα γίνει είτε στη Μονή Βατοπεδίου είτε στη Σίμωνος Πέτρα.

Στις Καρυές θα τον υποδεχτούν τα μέλη της Ιεράς Επιστασίας και συγκεκριμένα ο Πρωτοεπιστάτης π.Χριστοφόρος ΙΒηρίτης, ο π.Νικηφόρος από τη Μονή Φιλοθέου, ο π. Θεόφιλος από τη Μονή Παντοκράτορος και ο π.Ιερώνυμος από την Ιερά Μονή Σίμωνος Πέτρας.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης επισκέπτεται το Άγιον Όρος ως αρχηγός πολιτικού κόμματος και ως εκ τούτου δεν μπορεί να του γίνει υποδοχή πρωθυπουργού, ούτε να τον δεχτεί η Ιερά Κοινότητα, καθώς συναντά μόνο εν ενεργεία αρχηγούς κρατών και πρωθυπουργούς.

Η επίσκεψη Μητσοτάκη στο Περιβόλι της Παναγίας γίνεται δύο εβδομάδες μετά τις εκλογές του Μαΐου όπου το κόμμα ΝΙΚΗ, με ποσοστό 2,9% βρέθηκε μια ανάσα πριν την είσοδό του στη Βουλή και όπως έχει αποκαλυφθεί η ηγεσία και τα στελέχη του έχουν ερείσματα στο Άγιον Όρος.

Μεταξύ των Μονών που υποστηρίζουν ένθερμα τη ΝΙΚΗ είναι οι Μονές Φιλοθέου και Καρακάλλου, καθώς επίσης σκήτες, κελλιά και εξαρτήματα μονών, ενώ... μέντορας του κόμματος είναι ο π. Ευθύμιος από το κελλί της Αναστάσεως-Καψάλα, το οποίο αποτελεί εξάρτημα της Ιεράς Μονής Σταυρονικήτας και βρίσκεται στις Καρυές. Ο π. Ευθύμιος και η Μονή Φιλοθέου έχουν σηκώσει μεγάλο μέρος της προεκλογικής εκστρατείας της ΝΙΚΗΣ, βασιζόμενοι σε μια αντιεμβιλιαστική ρητορική -η μονή Φιλοθέου έχασε 7 μοναχούς από κορωνοϊό και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα-, αλλά και σε απόψεις που βασίζονται στο τρίπτυχο «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια».

Η επίσκεψη Μητσοτάκη δεν είναι άσχετη με την άνοδο του κόμματος ΝΙΚΗ και στόχο έχει να τονίσει την παρουσία του, ενώ πληροφορίες λένε πως θα αναφερθεί σε ένα μεγάλο πρόγραμμα για το Άγιον Όρος, το οποίο θα υλοποιηθεί από την επόμενη κυβέρνηση.

Δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν πριν (ή μετά) την επίσκεψή του στο Όρος ο κ. Μητσοτάκης θα κάνει στάση στη Θεσσαλονίκη για επαφές με εκπροσώπους φορέων και κομματικά στελέχη ή θα μεταβεί απευθείας στις Καρυές (ή αντίστοιχα θα επιστρέψει απευθείας στην Αθήνα).

Πηγή: voria.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…