Οι Μπόστον Σέλτικς επικράτησαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά των Μαϊάμι Χιτ (110-97) και παρέμειναν «ζωντανοί» στην διεκδίκηση της πρόκρισης στους τελικούς του ΝΒΑ μειώνοντας τη σειρά σε 3-2.


Αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 3-0, αν και οι Μαϊάμι Χιτ είχαν τις σκούπες ανά... χείρας στο Game 4 της σειράς, οι Μπόστον Σέλτικς αποδεικνύονται πολύ... σκληροί για να πεθάνουν.

Κατάφεραν να «επιβιώσουν» δύο φορές έχοντας δει το φάσμα του αποκλεισμού και να αναπτερώσουν τις ελπίδες τους ενόψει της συνέχειας. Στο 5ο παιχνίδι της σειράς έκαναν επίδειξη δύναμης αφού έφτασαν να προηγούνται με 24 πόντους διαφορά (96-72) στην 4η και τελευταία περίοδο του αγώνα. Άλλωστε η... καλή μέρα από το πρωί φάνηκε στη Βοστόνη καθώς έλεγχαν απόλυτα το ματς από το πρώτο δωδεκάλεπτο έχοντας προηγηθεί με 35-20.

Σημαντικό ρόλο για την εξέλιξη του ματς έπαιξε η ευστοχία των γηπεδούχων έξω από τα 7.25 μέτρα έχοντας 16/39 τρίποντα. Και ας μην χρειάστηκε να κάνει μεγάλο ματς ο... συνήθης ύποπτος, Τζέισον Τέιτουμ. Συγκεκριμένα είχε 21 πόντους με 8/16 σουτ εκ των οποίων 1/6 τρίποντα. Αντίθετα εκείνοι που βγήκαν μπροστά για λογαριασμό των Σέλτικς ήταν ο Ντέρικ Γουάιτ με 24 πόντους και 6/8 τρίποντα και ο Μάρκους Σμαρτ με άλλους 23 πόντους και 4/6 τρίποντα! Φυσικά από την εξίσωση δεν βγήκε ούτε ο Τζέιλεν Μπράουν με άλλους 21 πόντους και 3/5 τρίποντα.

Στον αντίποδα, το Μαϊάμι είχε μόλις 9/23 τρίποντα ενώ ο Τζίμι Μπάτλερ έμεινε στα ρηχά έχοντας μόλις 14 πόντους με 10 προσπάθειες για σουτ εντός παιδιάς. Από το ματς ματς απουσίαζε ο Γκέιμπ Βίνσεντ ο οποίος έχει πραγματοποιήσει πολύ καλά play-offs, ενώ πρώτοι σκόρερ για τους Χιτ ήταν οι Ντάνκαν Ρόμπινσον (28π., 2/3τρ., 9ασ.) και Μπαμ Αντεμπάγιο (16π., 8ριμπ.)


Τα δωδεκάλεπτα: 35-20, 61-44, 90-72, 110-97.

Σέλτικς - Χιτ 2-3
Game 1: Σέλτικς - Χιτ 116-123
Game 2 Σέλτικς - Χιτ 105-111
Game 3 Χιτ - Σέλτικς 128-102
Game 4 Χιτ - Σέλτικς 99-116
Game 5 Σέλτικς - Χιτ 110-97
Game 6 Χιτ - Σέλτικς, Κυριακή 28/5 03:30
*Game 7 Σέλτικς - Χιτ, Τρίτη 30/5 03:30
*αν χρειαστεί

Πηγή: gazzetta.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…