«Πλέον, μετά από αυτά που έχουν συμβεί, ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης μας καλούν να ελέγξουμε τα δωμάτια και τα διαμερίσματ;a τους για ύπαρξη κρυφών καμερών». Με τα λόγια αυτά ο Βασίλης Καμπέρης, ειδικός σύμβουλος ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας, περιγράφει την ανησυχία ιδιοκτητών ξενοδοχείων και ενοικιαζόμενων για ενδεχόμενη ύπαρξη κρυφών καμερών, μετά τα περιστατικά εντοπισμού τέτοιων συσκευών σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και αλλού.

Το τελευταίο περιστατικό σημειώθηκε σε διαμέρισμα βραχυχρόνιας μίσθωσης στην Τούμπα, όπου ένας 51χρονος ενοικιαστής εντόπισε μέσα στον χώρο μια κάμερα που ήταν κρυμμένη σε ρολόι. Ο 51χρονος κατέθεσε μήνυση εναντίον του 62χρονου ιδιοκτήτη του διαμερίσματος και η υπόθεση έχει πάρει τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

Πέρυσι τον Οκτώβριο, το πανελλήνιο είχε σοκαριστεί από την υπόθεση ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στη Χαλκιδική όταν μια υπάλληλος με τον φίλο της εντόπισε κρυφή κάμερα στο δωμάτιο που διέμεναν. Η έρευνα τότε είχε αποκαλύψει άλλες έξι κρυφές κάμερες σε ισάριθμα δωμάτια.

Τα περιστατικά αυτά, αλλά και πολλά που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας, έχουν κινητοποιήσει πολλούς ιδιοκτήτες ξενοδοχείων σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και αλλού, οι οποίοι προσλαμβάνουν ειδικούς τεχνικούς όπως ο κ. Καμπέρης προκειμένου αφενός να εκπαιδεύσουν το προσωπικό τους στον εντοπισμό των κρυφών καμερών κι αφετέρου να ελέγχουν με ειδικά μηχανήματα σε τακτά διαστήματα τα δωμάτια, καθώς κρυφές κάμερες μπορεί να τοποθετήσει κι ένας πελάτης και μετά να βρεθούν κατηγορούμενοι οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου.

«Εμείς καλούμαστε ακόμα κι όταν δει κάτι ύποπτο ο ξενοδόχος ή ο ρεσεψιονίστ. Και μετά όταν φύγει ο πελάτης καλούμαστε να κάνουμε έναν έλεγχο με ειδικά μηχανήματα αν πραγματικά έχει αφήσει κάτι. Πρώτα κάνουμε οπτικό έλεγχο και μετά με τα ειδικά μηχανήματα. Επίσης, εμείς εκπαιδεύουμε τις καμαριέρες και το τεχνικό προσωπικό ώστε να κάνουν κι αυτοί οπτικό έλεγχο καθημερινά στα δωμάτια για να δουν εάν άφησε κάτι ο ενοικιαστής» είπε ο κ. Καμπέρης.

Ο κ. Καμπέρης αναφέρει ότι και ο ένοικος του δωματίου μπορεί οπτικά να ελέγξει το δωμάτιό του και να προσέξει για συσκευές που μπορεί να έχουν τοποθετηθεί σε ασυνήθιστα σημεία του δωματίου, όπως για συσκευές που δήθεν προσφέρουν wifi ενώ στην πραγματικότητα είναι κρυφές κάμερες.

«Ο πελάτης μπορεί να κάνει οπτικό έλεγχο και να προσέξει οτιδήποτε είναι παράξενο και του κάνει εντύπωση. Οτιδήποτε παράξενο δει μπορεί με τη βοήθεια της τεχνολογίας μας να το βγάλει μια φωτογραφία και να το ελέγξει μέσω διαδικτύου ώστε να δει τι είναι αυτό. Όταν δούμε μια θέση wifi σε σημείο που δεν έχει λογική μέσα στο δωμάτιο πρέπει να το αναφέρουμε» είπε ο κ. Καμπέρης, προσθέτοντας ότι αν είναι κρυφή κάμερα «πιθανότατα κάποιος κάθεται σε κοντινή απόσταση από το δωμάτιο και να το παρακολουθεί μέσω wifi. Μπορεί να είναι ένας γείτονας ή άλλος σε απόσταση 200 - 300 μέτρων ή και σε άλλη πόλη».

Τέλος, ο κ. Καμπέρης συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες ξενοδοχείων και διαμερισμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης να ελέγχουν τακτικότατα τους χώρους τους «αν πέρα από αυτά που έχουν βάλει οι ίδιοι στα δωμάτια υπάρχουν άλλες ξένες συσκευές ή και αντικείμενα».

Πηγή:  voria.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…