Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για την στρατηγική του επιλογή να μην ψηφίσει την τροπολογία που βάζει εκλογικό μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, παρότι συμφωνεί στην ουσία της ρύθμισης, εξαπέλυσε από τη βουλή, ο Μάκης Βορίδης.

Μιλώντας στην επιτροπή δημόσιας διοίκησης όπου και συζητείται το ερανιστικό νομοσχέδιο, ο υπουργός των Εσωτερικών, αναφέρθηκε στην τροπολογία λέγοντας πως η κυβέρνηση θεωρεί πως οι καταδικασμένοι για βαριά αδικήματα όπως και αυτό της εγκληματικής οργάνωσης δεν έχουν θέση στο πολιτικό σύστημα και πως δεν επιθυμεί ούτε τις ψήφους ούτε να προχωρήσει σε διάλογο με αυτούς.

«Άλλοι κρατάνε επαμφοτερίζουσα στάση. Κυρτωμένοι πίσω από τη πρόταση Αλιβιζάτου», είπε με νόημα και αναρωτώμενος γιατί η αξιωματική αντιπολίτευση δεν στηρίζει τη τροπολογία πρόσθεσε: «το ματάκι είναι αυτό. Να κλείσω το ματάκι, να μην ενταχθώ στο σύστημα, να κάνω επένδυση αντισυστήματος. Φαίνεται αυτό και από τα ψηφοδέλτια: Μιθριδάτης, Αντώναρος, Πολάκης, βάλατε και τον Παπαχριστόπουλο μαθαίνω, αντισύστημα αγριεμένο».

Βορίδης: Δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία της ρύθμισης

Ο κ. Βορίδης τόνισε πως το εκλογικό ακροατήριο Κασιδιάρη εκτός από εκείνους που είναι ιδεολογικά πακτωμένοι αποτελείται από κόσμο πολιτικά οργισμένο με το πολιτικό σύστημα και θέλει να το τιμωρήσει. « Πιστεύει ότι οι εξαλλοσύνες και οι ακρότητες είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος. Δεν είπα ότι αλιεύετε, είπα όμως ότι ένα μη πακτωμένο ιδεολογικά που απλώς είναι τυφλά οργισμένο και θέλει να τιμωρήσει κοινό, ένα ματάκι να το κλείσετε σε αυτούς όχι στους άλλους. Και να μπορείτε να πείτε, δεν είμαστε με αυτούς που σας κυνηγήσανε», δήλωσε.

Αναφερόμενος στη διάταξη αυτή καθ’ αυτή ο υπουργός τόνισε πως δεν έχει αλλάξει τίποτα στην ουσία της ρύθμισης καθώς όλες οι ουσιαστικές προϋποθέσεις, μένουν ως έχουν.

«Αυτή η ρύθμιση έχει αυξημένο βάρος και σημασία γιατί ανατίθεται στο τμήμα του Αρείου Πάγου να κάνει ουσιαστικές κρίσεις στα ζητήματα που προβλέπει ο νόμος και αυτό δεν έχει γίνει ξανά. Αυτό ήταν από τους βασικούς εδώ συνταγματικούς προβληματισμούς. Υπάρχει μετακίνηση από την βασική θέση του νομοθέτηση του Συνταγματικού νομοθέτη ότι δεν γίνεται ουσιαστικός έλεγχος; Ναι αλλά πολύ περιορισμένος όχι ιδεολογικού χαρακτήρα. Γιατί περιορίζεται στα συγκεκριμένα όρια των ποινικών προβλέψεων της διάταξης», είπε και πρόσθεσε: «γεννήθηκε το απλό ερώτημα: θέλουμε η κρίση να είναι ενισχυμένη; Να μη μπορεί να πει κάποιος είναι διαβλητή η κρίση. Διαλέξατε τη σύνθεση. Όχι εσείς αλλά interna corporis του δικαστικού σώματος και δεν ήταν όλοι που μας το είπαν αυτό. Αλλά οι τέσσερις που διάλεξε ο πρόεδρος. Ότι αποφάσιζαν θα ήταν εκτεθειμένο σε δημόσια κριτική ότι κάποιος τους διάλεξε».























*πηγη:iefimerida.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…