Την ανακαινισμένη Αγορά Μοδιάνο επισκέφτηκε σήμερα το μεσημέρι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, που βρίσκεται από σήμερα στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παραστεί στην αυριανή πορεία μνήμης για με αφορμή τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την αναχώρηση των πρώτων συρμών με προορισμό τα στρατόπεδα συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου, όπου εξολοθρεύτηκαν 45.000 Θεσσαλονικείς Εβραίοι από τη ναζιστική θηριωδία.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχτηκαν και ξενάγησαν στα καταστήματα και τις εγκαταστάσεις ο διευθυντής λειτουργίας της αγοράς, Θανάσης Παππάς, η υπεύθυνη επικοινωνίας της αγοράς, Γεωργία Δώδου, και η αρχιτέκτονας, Μόρφω Παπανικολάου, τη σχεδιαστική σφραγίδα της οποίας φέρει η νέα Μοδιάνο. Στη σύντομη ξενάγησή της η κ. Σακελλαροπούλου δοκίμασε κάποια από τα προϊόντα που διαθέτουν τα καταστήματα, ενώ συνομίλησε και με επαγγελματίες, κάποιοι από τους οποίους της πρόσφεραν τρόφιμα ως δώρο.

Όπως ανέφερε ο κ. Παππάς, η ΠτΔ εντυπωσιάστηκε τόσο από το σχέδιο της ανακατασκευής και τα καταστήματα όσο και από τις υποδομές ανακύκλωσης και κομποστοποίησης που έχει η αγορά, η οποία φιλοδοξεί να είναι μηδενικών αποβλήτων. Επίσης, συζήτησε με τους υπεύθυνους της Μοδιάνο για τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να αξιοποιηθούν οι εξώστες, για τους οποίους υπάρχει η σκέψη να αναπτυχθούν ως χώροι συνεύρεσης και πολιτισμού.

«Η παρουσία της ΠτΔ στην Αγορά Μοδιάνο σηματοδοτεί ακριβώς ότι η αγορά είναι ένα τοπόσημο για την πόλη της Θεσσαλονίκης και νομίζω ότι δίνει υπεραξία γενικώς και για την πόλη και για τον τουρισμό και για την ανάπτυξη και για την οικονομία και γενικώς για τα τεκταινόμενα της πόλης και στον πολιτισμό. Ειδικά οι εξώστες, όπου μπορεί να γίνει ένας χώρος πολιτισμού και συνεύρεσης ατόμων, δίνουν μία αίσθηση ότι η αγορά Μοδιάνο μπορεί να παίξει τον ρόλο της στη νέα εποχή. Μία αγορά 100 χρόνων ιστορίας, η οποία έρχεται για να παρακολουθήσει τώρα την πραγματικότητα με τις σημερινές ανάγκες,  πηγαίνοντας προς το μέλλον σε μία κατάσταση, η οποία θα είναι καλύτερη και για τη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο κ. Παππάς.

«Ήταν μεγάλη μας τιμή σήμερα να έχουμε την ΠτΔ στην Αγορά Μοδιάνο, να την ξεναγήσουμε στους χώρους, να δει τα καταστήματα και το κυριότερο να μιλήσει με τους ανθρώπους της αγοράς», είπε από την πλευρά της η κ. Δώδου και πρόσθεσε: «Την αναμένουμε ξανά για να πάρει μία γεύση πια από την αγορά, γιατί να μην ξεχνάμε ότι είναι μία αγορά τροφίμων και οι γεύσεις έχουν τον πρώτο ρόλο. Η γεύση, όπως όλοι ξέρουμε, έχει μνήμη κι εμείς θέλουμε η Πρόεδρος να μας θυμάται με πολλή συγκίνηση, χαρά και αγάπη».

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο:


*πηγη:voria.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…