«Υπάρχει ένα σχέδιο σε εξέλιξη. Δεν είναι εύκολο. Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις» εξήγησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, αναφορικά με την ανάπτυξη της πόλης στον τομέα του πρασίνου.

Όπως είπε, στη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, η διοίκηση του το 2019 παρέλαβε μία Θεσσαλονίκη που είχε «άδειες δενδροδόχους, απεριποίητο πράσινο, ξεραμένα πάρκα στη Νέα Παραλία, τα συντριβάνια χαλασμένα, ακατάλληλα δέντρα εντός αστικού ιστού, επικίνδυνα ακόμη και για την ασφάλεια και τη ζωή κατοίκων και επισκεπτών, κανένα πάρκο τσέπης, καμία εργολαβία και κανέναν προϋπολογισμό για το πράσινο και κανέναν σχεδιασμό για τη δημιουργία μεγάλων χώρων πρασίνου, μητροπολιτικής κλίμακας».

Ο κ. Ζέρβας πρόσθεσε πως οι υπηρεσίες του δήμου σταδιακά προχωρούν στην αντικατάσταση των ακατάλληλων δέντρων στους δρόμους και στη φύτευση άλλων, λέγοντας χαρακτηριστικά πως μέχρι την άνοιξη θα φυτευτούν 3.000 νέα δέντρα. Επίσης, τόνισε πως οι κλαδεύσεις ήταν μαζικές γιατί αυτό απαιτούσε η πόλη, ενώ αναφέρθηκε στη διαμόρφωση μικρών οικοπέδων σε γειτονιές, σε μικρά πάρκα τσέπης.
Νωρίτερα, παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο πραγματοποίησαν μέλη της ομάδας «SOSτε τα Δέντρα» στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την προγραμματισμένη κοπή άλλων 250 δέντρων στις οδούς Δελφών, Παπαναστασίου, Κωνσταντινουπόλεως και Κ.Καραμανλή.

Η εκπρόσωπος της ομάδας, Αγγελική Γαβριέλα Σαμψωνίδου, ζήτησε από τη διοίκηση του δήμου να αυξήσει το ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο και να πραγματοποιεί ξεχωριστή τεχνική έκθεση για την κοπή κάθε δέντρου. Παράλληλα, στο προεδρείο κατατέθηκαν 1.869 υπογραφές διαμαρτυρίας από τη συγκεκριμένη ομάδα, ενώ επιπλέον 500 υπογραφές και πάλι για τις κοπές των δέντρων, κατέθεσε στο δημοτικό συμβούλιο και η Πρωτοβουλία Γειτονιάς Πάρκου Κρήτης.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…