Αποποινικοποίηση της πορνείας με την ελπίδα να καταπολεμηθεί η βία κατά των γυναικών, ετοιμάζει η κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής.

Η προσφορά και η χρήση σεξουαλικών υπηρεσιών δεν θα αντιμετωπίζονται πλέον ως αδικήματα βάσει αυτού του νομοσχεδίου που κατέθεσε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με τα συνδικάτα, η χώρα έχει περίπου 150.000 εκδιδόμενες γυναίκες.

Νότια Αφρική: Ελπίζουμε η αποποινικοποίηση να μειώσει τις παραβιάσεις που υφίστανται οι γυναίκες στη βιομηχανία του σεξ
«Ελπίζουμε ότι η αποποινικοποίηση θα μειώσει τις παραβιάσεις που υφίστανται οι εργαζόμενες στη βιομηχανία του σεξ», δήλωσε ο Ρόναλντ Λαμόλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. «Αυτό θα επιτρέψει καλύτερη πρόσβαση στην περίθαλψη», «λιγότερες διακρίσεις και στιγματισμό».

Σύμφωνα με στοιχεία της αστυνομίας, οι βιασμοί και οι σεξουαλικές επιθέσεις αυξήθηκαν κατά 13% μεταξύ 2017-2018 και 2021-2022. Ένας βιασμός καταγγέλλεται κάθε 12 λεπτά, χωρίς να υπολογίζονται εκείνοι που δεν καταγγέλθηκαν ποτέ.

Οι γυναικοκτονίες στη Νότια Αφρική αυξήθηκαν κατά 52% το πρώτο τρίμηνο, σε σύγκριση με πέρυσι.

Νότια Αφρική: Η χώρα συγκλονίστηκε από φρικτά εγκλήματα
Αν οι εκδιδόμενες γυναίκες «δεν χαρακτηρίζονται πλέον ως εγκληματίες, θα μπορούν να συνομιλούν πολύ καλύτερα με την αστυνομία για τη βία», απάντησε η ομάδα για τα δικαιώματα των ιερόδουλων SWEAT, χαιρετίζοντας το νομοσχέδιο ως «θαυμάσια νέα».

«Έχουν περάσει περισσότερες από δύο δεκαετίες από την έκκληση για αποποινικοποίηση της σεξουαλικής εργασίας στη Νότια Αφρική και για μεγάλο χρονικό διάστημα μας αγνοούσαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Γιονέλα Σίνκου, εκπρόσωπος του εθνικού κινήματος για τις εκδιδόμενες γυναίκες Sisonke, χαιρετίζοντας το αποτέλεσμα του «τρελού πείσματος» ακτιβιστών.

Η Νότια Αφρική συγκλονίστηκε από μια σειρά φρικτών εγκλημάτων πρόσφατα, όπως ο ομαδικός βιασμός οκτώ γυναικών τον Ιούλιο και η ανακάλυψη έξι πτωμάτων γυναικών σε κτίριο στο κέντρο του Γιοχάνεσμπουργκ, τον Οκτώβριο.

Ο πρόεδρος Σίριλ Ραμαφόζα δήλωσε πρόσφατα ότι η βία με βάση το φύλο πρέπει να θεωρείται η κύρια «πανδημία» που επηρεάζει τη χώρα.

Το σχέδιο νόμου, που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση, πρέπει να εγκριθεί από τη Βουλή, μια διαδικασία που θα διαρκέσει μήνες.


*iefimerida.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…