Σύμφωνα με τη δικογραφία, το ζευγάρι ζούσε σε διάσταση από το 2017, έπειτα από 35 χρόνια γάμου, διάστημα κατά το οποίο απέκτησε τέσσερα παιδιά και εγγόνια. Η 55χρονη φέρεται να συνήψε νέα σχέση και καθώς ο δράστης ασκούσε πιέσεις με απειλές να τα ξαναβρούν, εκείνη μετοίκησε από το Κηπάκι Τρικάλων, όπου ζούσαν σε οικισμό Ρομά, στη Νέα Μάδυτο, φιλοξενούμενη στον αδελφό της.
Είχε απευθυνθεί στην αστυνομία
Όπως περιγράφεται στην ίδια δικογραφία, ο δράστης αφού πληροφορήθηκε από φιλικό πρόσωπο για τον τόπο όπου διαμένει πλέον η 55χρονη πήγε και τη βρήκε. «Την παρακολούθησε και καθώς βγήκε από το σπίτι την ακολούθησε με το αυτοκίνητο. Ζήτησε να μπει στο όχημα, αλλά εκείνη φοβήθηκε έτρεξε στο εργαστήρι άρτου και ζαχαροπλαστικής ασφαλίζοντας την γυάλινη πόρτα […] με τον δράστη να την πυροβολεί πισώπλατα κι από κοντινή απόσταση τρεις φορές», όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο. Η γυναίκα υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματά της μέσα στο ασθενοφόρο καθ’ οδόν προς το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο.
Οι υποψίες της ΕΛ.ΑΣ. στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στο πρόσωπο του 57χρονου η εμπλοκή του οποίου ταυτοποιήθηκε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής. Λίγες ώρες νωρίτερα εντοπίστηκε να κοιμάται μέσα στο αυτοκίνητό του στον οικισμό Ρομά Αγία Σοφία Διαβατών κι αφού ομολόγησε την πράξη του υπέδειξε στους αστυνομικούς του Τμήματος Ανθρωποκτονιών το σημείο όπου είχε κρύψει το φονικό όπλο (μέσα σε θάμνους στην περιοχή του Καλοχωρίου).
«Την αγαπούσα…»
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
