Σε εξέλιξη είναι και επίσημα από σήμερα, τα έργα για τη διάνοιξη της οδού Αγίου Δημητρίου, από το ύψος της Κατσιμίδη μέχρι την οδό Λαμπράκη.

Με βάση το έργο το οποίο ξεκίνησε και αναμένεται να ολοκληρωθεί το αργότερο σε 13 μήνες, η Αγίου Δημητρίου πλέον θα έχει δύο λωρίδες κυκλοφορίας από την Κατσιμίδη μέχρι τη Λαμπράκη, ανακουφίζοντας κυκλοφοριακά όλη την ευρύτερη περιοχή και ειδικά την Τριανδρία.

Στο σημείο βρέθηκαν πριν από λίγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Βιώσιμης Κινητικότητας, Μάκης Κυριζίδης και ο τεχνικός σύμβουλος του δήμου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μήτρου, εκφράζοντας την ικανοποίησή τους για την έναρξη των εργασιών, μετά από μία διαδικασία που όπως είπε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, έτρεξε με πολύ γρήγορους ρυθμούς από το 2019 και μετά.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έκανε λόγο για ένα πολύ σημαντικό κυκλοφοριακό έργο, το οποίο ζητούσε όλη η περιοχή εδώ και δεκαετίες και το οποίο πλέον υλοποιείται μέσα σε μόλις τρία χρόνια.

“Η Θεσσαλονίκη κάθε μέρα βελτιώνεται. Κάθε γειτονιά έχει και από ένα εργοτάξιο. Η Θεσσαλονίκη γίνεται πιο λειτουργική, πιο φιλόξενη, πιο ελκυστική, για κατοίκους, επισκέπτες και επενδυτές” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Μάκης Κυριζίδης, επισήμανε πως το έργο θα δώσει ανάσα στην 4η κοινότητα αλλά και στην Τριανδρία, κάνοντας καλύτερο το επίπεδο ζωής των κατοίκων.

Ταυτόχρονα όπως είπε, είναι σε εξέλιξη οι διαδικασίες για τη διάνοιξη και του κάτω κομματιού, αυτού που βρίσκεται μετά το ύψος της Λαμπράκη, ώστε να ολοκληρωθεί στο σύνολο της η διάνοιξη της Αγίου Δημητρίου.

Δείτε τι ανέφερε:

Από την πλευρά του ο τεχνικός σύμβουλος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μήτρου, αναφέρθηκε στα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως υπάρχει πρόβλεψη για άνετα πεζοδρόμια, για χώρους πρασίνου, για ποδηλατόδρομο, αλλά και για υποδομές για άτομα με προβλήματα όρασης.

Μίλησε παράλληλα για τα έργα που θα γίνουν το αμέσως επόμενο διάστημα, σχετικά με την αναβάθμιση του οδικού δικτύου της πόλης, όπως η ασφαλτόστρωση της οδού Αλεξάνδρου Σβώλου και της Καραολή Δημητρίου, όπως επίσης και στο οδικό δίκτυο της 2ης και της 3ης κοινότητας.

πηγή grtimes.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…