Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 56χρονος καθηγητής, μετά την απολογία του, για τα χιλιάδες αρχεία με πορνογραφία ανηλίκων που κατείχε, στη Θεσσαλονίκη. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη, σε βαθμό κακουργήματος, για διακεκριμένη πορνογραφία ανήλικων, μέσω πληροφοριακών συστημάτων, με παιδιά κάτω των 15 ετών.

Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία. Ισχυρίστηκε ότι τον ενδιαφέρει η τέχνη και ότι κατέβαζε σωρηδόν διαφορά αρχεία, από ελεύθερες ιστοσελίδες , και μέσα ήταν και αρχεία με πορνογραφικό υλικό. Πολλά από αυτά δεν τα άνοιξε για να δει το περιεχόμενο τους ενώ δεν πρόλαβε να τα σβήσει. Επιπλέον ανέφερε ότι δεν διαμοίρασε αυτό το υλικό.

Μετά την απολογία του, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέως αφέθηκε ελεύθερος ενώ του επιβλήθηκαν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση σε αστυνομικό τμήμα.

Η δικογραφία σχηματίστηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Προηγήθηκε έρευνα, με τη χρήση ειδικού λογισμικού, για τη διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας, μέσω διαδικτύου.

Στην κατοχή του συλληφθέντα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν USB και σκληρός δίσκος που περιείχαν περισσότερα από 10.000 αρχεία (φωτογραφίες και βίντεο) με σκληρό πορνογραφικό υλικό ανηλίκων παιδιών.

Πηγή: grtimes.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…