Σαφές μήνυμα πως η αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και πως είναι εξωφρενικό η Τουρκία να κατηγορεί τη χώρα μας για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο μεταναστευτικό, έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε το πρακτορείο Bloomberg, στο πλαίσιο της επίσκεψης του στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

«Η αμφισβήτηση της κυριαρχίας ενός συμμάχου του ΝΑΤΟ είναι ξεκάθαρα απαράδεκτη. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από την Ελλάδα και ουσιαστικά απεικονίζει την Τουρκία ως μία χώρα που δεν είναι πλέον μέρος αυτού που συνηθίζουμε να αποκαλούμε Δυτική Συμμαχία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως γενικά παρατηρείται ένα κρεσέντο της τουρκικής ρητορικής κατά της Ελλάδας που είναι προφανώς απαράδεκτο.

Ειδικά για το μεταναστευτικό, είπε πως είναι εξωφρενικό να κατηγορεί την Ελλάδα η Τουρκία, ενώ είναι εκείνη που εργαλειοποιεί μετανάστες πολύ ανοιχτά και πολύ δημόσια τα τελευταία 2 χρόνια. Τόνισε ακόμη πως η Άγκυρα προσπαθεί να στείλει μετανάστες στα ελληνικά σύνορα και να τους σπρώξει στην Ευρώπη.

«Εμείς σώζουμε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους που κινδύνευαν στη θάλασσα», «προστατεύουμε τα σύνορά μας όπως έχουμε υποχρέωση να κάνουμε, αλλά επίσης σεβόμαστε τα θεμελιώδη δικαιώματα», είπε ο κ. Μητσοτάκης.

«Θα έπρεπε να εργαζόμαστε με την Τουρκία για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα αντί να δεχόμαστε το κούνημα του δαχτύλου από την Τουρκία», ανέφερε.

Σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία, ο πρωθυπουργός τόνισε πως δεν πηγαίνει καλά για τον τη Ρωσία και τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Εκτίμησε ακόμη πως ο Ρώσος πρόεδρος προτίθεται να χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να ανατρέψει την δυσμενή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί για τη χώρα του στο ουκρανικό μέτωπο.

Εξέφρασε παράλληλα τη στήριξη της Αθήνας στον ουκρανικό λαό λέγοντας: «είμαστε όλοι ενωμένοι στο να υποστηρίξουμε την Ουκρανία να υπερασπιστεί τον εαυτό της απέναντι σε μια ανοιχτή πράξη επίθεσης».

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…