Η φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και τα πρώτα στοιχεία οδηγούν σε εμπρησμό. Οι φλόγες άρχισαν να ξεπηδούν μετά τα τελευταία σπίτια του χωριού. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση με πουρνάρια σε τέσσερα διαφορετικά σημεία ταυτόχρονα με απόσταση περίπου 150 μέτρα το καθένα, που παραπέμπει σε εμπρησμό.

Ήδη οι καμπάνες στην εκκλησία του χωριού Συκά χτύπησαν και οι κάτοικοι της περιοχής με όποιο μέσον μπορούν προσπαθούν να αναχαιτίσουν την πυρκαγιά ώστε να μην κινδυνεύσουν σπίτια.

Η βλάστηση στη συγκεκριμένη περιοχή είναι πολύ πυκνή και ο αέρας είναι σύμμαχος της φωτιάς με αποτέλεσμα το ένα μέτωπο να έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Στο σημείο ενεργούν πυροσβεστικές δυνάμεις από το Αργυροχωρι και τις γύρω περιοχές προκειμένου να προχωρήσουν σε κατάσβεση, ενώ δόθηκε εντολή και για ρίψεις από εναέρια μέσα και πιο συγκεκριμένα στα 2 pzl που βρίσκονται στο αεροδρόμιο Λαμίας.

Το ένα μέτωπο είναι μεγάλο και καίει ανεξέλεγκτα και ανεβαίνει προς το βουνό, ενώ οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δημιουργούν πιο έντονο ζήτημα αν και τα τελευταία λεπτά κόπασαν και διευκολύνουν τις δυνάμεις της πυροσβεστικής αλλά και τους κατοίκους που έχουν σπεύσει στο σημείο και προσπαθούν να βοηθήσουν.

Το ευτυχές είναι πως η συνεργασία κατοίκων και πυροσβεστικών δυνάμεων μαζί με τις ρίψεις των Pzl βοήθησαν στο να περιοριστεί το ένα μέτωπο. Αυτή τη στιγμή, δίνεται μάχη προκειμένου να περιοριστούν και τα άλλα δύο σημεία πριν κινδυνέψουν οι ακριανές κατοικίες του χωριού.

Πηγή: newsit.gr

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…