Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν φοιτητές έξω από το κτήριο Διοίκησης του ΑΠΘ στη Θεσσαλονίκη, καθώς έχουν τοποθετηθεί τα πρώτα τουρνικέ τα οποία θα ελέγχουν την είσοδο όλων όσοι θα εισέρχονται στο πανεπιστήμιο με τη χρήση ηλεκτρονικής κάρτας.

Οι φοιτητές που συγκεντρώθηκαν τόνισαν ότι είναι αντίθετοι στη λειτουργία των τουρνικέ ενώ όπως τόνισε ο φοιτητής Αναστάσιος Παπαστουγιαννούδης η τοποθέτησή τους δημιουργεί ένα κλίμα εντός του ΑΠΘ ότι «απειλείται το πανεπιστήμιο από τους φοιτητές». «Είδαμε ότι ακριβώς μόλις έκλεισε όλο το πανεπιστήμιο για καλοκαίρι τοποθετήθηκαν στις δύο εισόδους του κτηρίου Διοίκησης τουρνικέ λες και είμαστε σε κάποιο γήπεδο, κάτι που αποτελεί διάταξη του νόμου Κεραμεως - Χρυσοχοΐδη και έρχεται ως συνέχεια κινήσεων που είδαμε το προηγούμενο διάστημα, όπως τα ΜΑΤ μέσα στο ΑΠΘ. Σε όλα αυτα εμείς θα απαντήσουμε όπως με τη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας ενώ μαζί μας είναι όλη η ακαδημαϊκή κοινότητα», τόνισε ο φοιτητής.

Οι φοιτητές παράλληλα, όπως είπαν, διαμαρτύρονται και για τον νόμο του υπουργείου Παιδείας τονίζοντας ότι θα αγωνιστούν για να παραμείνει δημόσιος ο χαρακτήρας των πανεπιστημίων.

Πηγή: voria.gr

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…