Με δεδομένο πως ο κορωνοϊός παρουσιάζει ξανά έξαρση και οι μάσκες παραμένουν υποχρεωτικές σε ορισμένους εσωτερικούς χώρους, ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε μιλώντας στον ΑΝΤ1 πως η αύξηση του ΦΠΑ δεν θα γίνει για τουλάχιστον ένα εξάμηνο ακόμα.
Σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, προωθείται τροπολογία, η οποία θα έρθει αύριο, Τρίτη στη Βουλή, που θα προβλέπει ότι ο ΦΠΑ θα παραμείνει ως έχει στο 6%.
Τις τελευταίες ημέρες υπήρξαν αντιδράσεις καθώς είχε γίνει γνωστό ότι οι μάσκες και τα αντισηπτικά περιλαμβάνονται στη λίστα των προϊόντων, για τα οποία θα αυξανόταν ο ΦΠΑ από 1η Ιουλίου στο 24% από 6% που είναι σήμερα.
Συγκεκριμένα θα αυξανόταν στα εξής αγαθά:
στις μάσκες προστασίας,
στα γάντια για την ιατρική (για την προστασία από ιούς και την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών - νοσοκομειακή και ιδιωτική χρήση),
στο σαπούνι και σε άλλα παρασκευάσματα για την ατομική υγιεινή,
στα αντισηπτικά διαλύματα,
στα αντισηπτικά μαντηλάκια και σε άλλα αντισηπτικά παρασκευάσματα
στην αιθυλική αλκοόλη μετουσιωμένη η οποία προορίζεται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή αντισηπτικών
Πηγή: skai.gr
