Άνοδο της θερμοκρασίας δείχνουν για το Σάββατο (21/5) τα προγνωστικά μοντέλα του καιρού.

Πιο συγκεκριμένα, ο καιρός του επόμενου 24ώρου θα είναι σαφώς βελτιωμένος σε σχέση με αυτόν της Παρασκευής (20/5) και κυρίως σε σύγκριση με αυτόν που ξεκίνησε να κάνει την εμφάνισή του στη χώρα από την Τετάρτη 18 του μήνα και συνεχίστηκε για μεγάλο μέρος της Πέμπτης.

Μάλιστα, από τα μέσα της προσεχούς εβδομάδας έρχεται ένα εντελώς καλοκαιρινό σκηνικό, με θερμοκρασίες που θα πλησιάσουν ακόμη και τους 35 βαθμούς Κελσίου, καθώς τα «πλοκάμια» από τον καύσωνα που έπληξε μεγάλο μέρος της Ευρώπης, και το οποίο δεν είχε αγγίξει την Ελλάδα, αναμένεται να εξαπλωθούν και στη χώρα μας.

ΕΜΥ: Ο υδράργυρος ανεβαίνει, μέχρι και 30 βαθμούς Κελσίου


Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προβλέπει για το Σάββατο 21 Μαΐου στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες, με τοπικές βροχές και πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο τοπικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα κυμανθεί στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά από 12 έως 28 με 29, στα ανατολικά ηπειρωτικά από 14 έως 29-30, στα νησιά του Ιονίου από 15 έως 26-27 και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα από 15 έως 23-25 βαθμούς

Αττική

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και τα βόρεια η μέγιστη θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλονίκη

Καιρός: Γενικά αίθριος.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 13 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Από την πλευρά του, το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών αναμένει για το Σάββατο 21 Μαΐου στις περισσότερες περιοχές της χώρας ηλιοφάνεια. Τοπικά αυξημένες νεφώσεις προβλέπονται στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων όμβρων στα ανατολικά τμήματα της Κρήτης και στα Δωδεκάνησα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 3 έως 27 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 7 έως 30, στην Ήπειρο από 8 έως 29 βαθμούς στη Θεσσαλία από 8 έως 31, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 10 έως 31 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 11 έως 28 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 12 έως 27 βαθμούς, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου οι μέγιστες θα φτάσουν στους 30-31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και τις πρωινές ώρες τοπικά 6 μποφόρ.

Στο Ιόνιο θα επικρατήσει βορειοδυτικό ρεύμα, με εντάσεις έως 5 μποφόρ.

Στην Αττική περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί με εντάσεις 4-5 μποφόρ έως το μεσημέρι και περαιτέρω εξασθένηση στη συνέχεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις με εντάσεις 2-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…