«Εχθρικά κράτη» χαρακτήρισε τις δυτικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ, ισχυριζόμενος ότι διεξάγουν έναν «υβριδικό πόλεμο» κατά της Ρωσίας.

«Ο υβριδικός πόλεμος είναι αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή, αυτό που αντιμετωπίσαμε», δήλωσε. «Δεν περιορίζεται στους συμβούλους των ΗΠΑ και της Βρετανίας, οι οποίοι λένε στους ένοπλους Ουκρανούς ‘εθνικιστές’ τι να κάνουν και που τούς παρέχουν στοιχεία πληροφοριών και ούτω καθεξής. Όχι. Είναι διπλωματικός πόλεμος και πολιτικός πόλεμος. Υπάρχουν προσπάθειες να μας απομονώσουν στον κόσμο Είναι οικονομικός πόλεμος» τόνισε ο Ρώσος αξιωματούχος. 

«Είναι αλήθεια ότι συνεχίζουμε να τα αποκαλούμε… ήπια ως μη φιλικά κράτη, αλλά πρέπει να πω ότι είναι εχθρικά κράτη, γιατί αυτό που κάνουν είναι πόλεμος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πεσκόφ.

Σχολίασε ότι σε αυτό το πλαίσιο το «δικαίωμα της ιδιοκτησίας» έπαψε να είναι ιερό.

«Πάρτε για παράδειγμα τα εθνικά μας χρήματα που έχουν κατασχεθεί, μπλοκαριστεί. Με άλλα λόγια, τα περιουσιακά μας στοιχεία σε δολάρια και ευρώ σε λογαριασμούς εκεί (στις δυτικές χώρες) έχουν παγώσει. Στην πραγματικότητα, έχουν κλαπεί, προσπαθούν να τα κλέψουν. Αλλά θα παλέψουμε για αυτά, φυσικά», είπε ο εκπρόσωπος του Πούτιν, προσθέτοντας ότι «τέτοιες εκδηλώσεις εχθρότητας είναι πολλές».
 

Πηγή: skai.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…