Οι αξιωματούχοι έλαβαν μέρος χθες, Δευτέρα, σε πεντάωρη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί, υφυπουργοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.
Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκολα Μίντσεφ ένιωσε αδιαθεσία και υποβλήθηκε σε τεστ. Ο ίδιος θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για δέκα ημέρες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής για θέματα Υγείας Άνγκελ Κούντσεφ.
Για τους υπόλοιπους παρευρισκομένους, η διάρκεια της απομόνωσης θα είναι μικρότερη, καθώς οι αρχές θα χαλαρώσουν σήμερα τους κανόνες υπό το φως της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.
Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που η πανδημία έπληξε τη χώρα των 6,5 εκατ. κατοίκων, με το ποσοστό θνητότητας να είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.
Πηγή: newsit.gr
