Όπως σημείωσε, οι επιστήμονες αναμένουν σημαντική αύξηση των κρουσμάτων. Η χρονική στιγμή, ωστόσο, δεν μπορεί να εκτιμηθεί με σιγουριά καθώς ο ιός είναι «εξαιρετικά δύσκολος να τον προβλέψουμε».
Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο καθηγητής εξήγησε τους λόγους για τους οποίους εκτιμά ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή πρόσθετα μέτρα για την ανάσχεση της πανδημίας.
«Δεν αποκλείονται (νέα μέτρα), απλά αυτή τη στιγμή είμαστε μακριά από αυτό το ενδεχόμενο», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης λέγοντας ότι υπάρχει ακόμα χρόνος γιατί στην Ελλάδα ισχύουν πολύ περισσότερα μέτρα σε σχέση με άλλες χώρες και παράλληλα η χώρα μας είναι πιο μπροστά από τις περισσότερες χώρες στον εμβολιασμό με την τρίτη ενισχυτική δόση
Απαντώντας στο ερώτημα πότε ο ίδιος θα εισηγούταν πρόσθετα μέτρα, αποκρίθηκε ότι η απάντηση δεν εξαρτάται από τον αριθμό των κρουσμάτων αλλά από την πίεση που ασκείται στο σύστημα υγείας.
Επιπλέον, εξήγησε ότι είναι εξαιρετικά δύσκολο αυτή τη στιγμή να υπολογιστούν πόσα είναι τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον στην Ελλάδα, ωστόσο αφού ξεπεράσουν τα 25 τότε στην κοινότητα μπορεί να υπάρχουν 3 με 4 φορές περισσότερα.
