«Κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει: ένα παλιρροϊκό κύμα της Όμικρον έρχεται, και φοβάμαι ότι είναι τώρα σαφές πως δύο δόσεις εμβολίου δεν είναι αρκετές για να διασφαλίσουμε το επίπεδο προστασίας το οποίο έχουμε όλοι ανάγκη», είπε ο Μπόρις Τζόνσον σε τηλεοπτικό διάγγελμα, ανακοινώνοντας πως όλοι ηλικίας 18 ετών και άνω μπορούν να λάβουν μια τρίτη δόση εμβολίου έως τα τέλη Δεκεμβρίου, ένα μήνα νωρίτερα απ΄ ό,τι προβλεπόταν αρχικά.
Σύμφωνα δε με τον υπουργό Υγείας της χώρας, η μετάλλαξη, εξαπλώνεται με «πρωτοφανείς ρυθμούς» και ως εκ τούτου ο κόσμος πρέπει να κάνει ενισχυτική δόση του εμβολίου.
Αν και ο Βρετανός υπουργός σημείωσε ότι δεν υπάρχουν ακόμη επιβεβαιωμένοι θάνατοι στην Αγγλία, η παραλλαγή Όμικρον ευθύνεται μάλλον για περίπου το 40% των λοιμώξεων στο Λονδίνο και τόνισε ότι αν η κυβέρνηση δεν δράσει, μπορεί να κατακλυστεί το σύστημα υγείας.
Πηγή: ethnos.gr
