Για το αιματηρό περιστατικό στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά αναφέρθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό status και στην εκπομπή του Δημήτρη Βενιέρη, ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας Σταύρος Μπαλάσκας.  

«Οι αστυνομικοί δεν ήξεραν ποιος είναι μέσα στο αυτοκίνητο. Έβαλε την όπισθεν, προσπαθούσε να κάνει ζιγκ –ζαγκ με καρφωμένο το γκάζι για να αποφύγει τη σύλληψη με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε αστυνομικούς οι οποίοι τους πλάκωσαν οι μηχανές τους και οι οποίοι εάν δεν έβγαζε το πόδι από το γκάζι εκείνη τη στιγμή, θα τους κιμαδοποιούσε», δήλωσε κ.  Μπαλάσκας ο οποίος συνομίλησε με τους αστυνομικούς που ενεπλάσκησαν στο αιματηρό περιστατικό.

Όπως εξήγησε τη στιγμή που πυροβόλησαν όλοι, αυτό σημαίνει ότι σε όλους η αίσθηση μαζική θέληση να σταματήσει η εγκληματογόνο πορεία του οχήματος.

Ξεκαθάρισε ότι ο πυροβολισμός κρίνεται από τον ίδιο τον αστυνομικό και δεν δίνεται εντολή, ενώ σημείωσε ότι εκείνη την ώρα οι επτά οι αστυνομικοί είχαν απέναντί τους έναν όγκο – αυτοκίνητο που έχει εγκληματογόνο δράση. «Εκείνη τη στιγμή όλοι οι αστυνομικοί κατάλαβαν – συμπέραναν ότι θα κυμαδοποιούνται εάν ο 20χρονος δεν έβγαζε το πόδι του από το γκάζι», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας.

«Ο αστυνομικός θα αντιδράσει και η έρευνα και η Δικαιοσύνη θα δείξει εάν η αντίδρασή του ήταν σωστή», σημείωσε ο κ. Μπαλάσκας, τονίζοντας πως πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί όπλων. Όπως ανέφερε ο συνδικαλιστής, είναι απαρχαιωμένος, στρεβλός και πρέπει να αλλάξει. «Πρέπει να με πυροβολήσεις, να μη με πετύχεις για να μπορώ να σε πυροβολώ», τόνισε.

Για το θέμα της εντολή για να σταματήσει η καταδίωξη, σημείωσε ότι αυτό θα το ερευνήσει η εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, εάν εδόθη ή όχι και πως εδόθη.

Για τους ασυμάρτους σημείωσε ότι υπάρχει περίπτωση ένας αστυνομικός – δικυκλιστής να μην ακούσει κάποια εντολή. Γνωστοποίησε ότι στην Αττική υπάρχουν περιοχές που δεν πιάνει ο ασύρματος.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…