Εμβολιαστικό κέντρο απέκτησε από σήμερα, Τετάρτη 20 Οκτωβρίου, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, στη Θεσσαλονίκη. Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται στο ισόγειο του κτηρίου στο οποίο στεγάζεται το εκπαιδευτικό ίδρυμα. Εκεί, έχουν δημιουργηθεί τρεις ειδικοί χώροι προκειμένου η διαδικασία να κυλά βάσει πρωτοκόλλου που αφορά στον εμβολιασμό κατά της COVID-19.

Είναι το ιατρείο στο οποίο γίνονται τα εμβόλια, ένας δεύτερος χώρος σε περίπτωση που προκύψει επιπλοκή αμέσως μετά τον εμβολιασμό και ένας τρίτος χώρος, αυτός της αναμονής.

Το πρώτο ραντεβού ήταν προγραμματισμένο για τις 09:00 το πρωί. Η πρώτη που εμβολιάστηκε ήταν μια τριτοετής φοιτήτρια Λογιστικής και Χρηματοοικονομικών, από τη Θεσσαλονίκη, η οποία είχε νοσήσει από κορωνοϊό και σήμερα αποφάσισε να κάνει το εμβόλιο.

Σε δηλώσεις του, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Στέλιος Κατρανίδης, αναφέρθηκε στη σημασία αυτής της προσπάθειας που στόχο έχει να διασφαλίσει τη υγεία των φοιτητών αλλά και τη βιωσιμότητα της δια ζώσης διδασκαλίας. Σύμφωνα με τα όσα είπε, πάνω από το 78% των φοιτητών που εισήλθαν από το πρωί στα αμφιθέατρα έχουν εμβολιαστεί ή έχουν νοσήσει. “Το εμβολιαστικό κέντρο θα λειτουργεί όσο υπάρχει ενδιαφέρον”, σημείωσε.

Όσον αφορά στους διδάσκοντες, το ποσοστό των εμβολιασμένων αγγίζει το 92%, ενώ στο διοικητικό προσωπικό το 90%.

Ερωτηθείς για τη συμμετοχή των φοιτητών στο κλείσιμο των ραντεβού, υποστήριξε ότι για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 15 εμβολιασμοί, ενώ και για αύριο ο αριθμός είναι περίπου ο ίδιος.

Στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας μπορούν να εμβολιαστούν μόνο φοιτητές και η διαδικασία των ραντεβού είναι απλή. Προκειμένου οι ενδιαφερόμενοι να προγραμματίσουν τον εμβολιασμό τους θα πρέπει να συμπληρώσουν μια ειδική αίτηση, αφού προηγουμένως έχουν λάβει το σχετικό email από την Πρυτανεία.

Σημειώνεται πως στο εμβολιαστικό κέντρο του Πανεπιστημίου Μακεδονίας γίνονται εμβόλια της Pfizer. Το ωράριο λειτουργίας του είναι από τις 08:30 έως τις 14:30.

Δείτε το Video του thestival.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…