Πέθανε σε ηλικία 65 ετών ο Γιώργος Κακουλίδης. Ο ποιητής, συγγραφέας και ζωγράφος Γιώργος Κακουλίδης έφυγε σήμερα από τη ζωή, έπειτα από σκληρή μάχη που έδωσε με τον καρκίνο.

Την είδηση έκανε γνωστή ο σκηνοθέτης και δημοσιογράφος Αντώνης Μποσκοΐτης. “Έφυγε από τη ζωή ο ποιητής Γιώργος Κακουλίδης. Καλό του ταξίδι”, έγραψε στο Facebook.

Ο Γιώργος Κακουλίδης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956. Ήταν γιος ζωγράφου και εγγονός γλύπτη. Σε νεαρή ηλικία ταξίδεψε με φορτηγά καράβια. Εμφανίστηκε στη λογοτεχνία το 1979 με την ποιητική συλλογή “Λίμπερτυ” (αναφορά στα ταξίδια του στη θάλασσα), από τις εκδόσεις “Κείμενα του Φίλιππου Βλάχου”.

Το 1994 τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο Καβάφη στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.

Ποίησή του έχουν μελοποιήσει ο Θάνος Μικρούτσικος, ο Νίκος Κυπουργός, ο Τάσος Μελετόπουλος, ο Στάμος Σέμσης και ο Νίκος Σαραγούδας με τον Γιώργο Τρανταλίδη. Παράλληλα με τη συγγραφική του δραστηριότητα ασχολήθηκε και με τη ζωγραφική και είχε πραγματοποιήσει τρεις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα.

Ο Γιώργος Κακουλίδης υπήρξε και στενός συνεργάτης του κυριακάτικου “Ριζοσπάστη” για πάνω από 20 χρόνια. “Μέσα από τη στήλη του ‘Το απόλυτο ρόδο’ επιδίωκε να έχει τακτική, ουσιαστική επαφή με τους ανθρώπους που ‘καίγονται πραγματικά’. ‘Αυτός είναι ο λόγος που γράφω στην εφημερίδα’, είχε αναφέρει κάποτε. Άλλωστε, χαρακτήριζε καθοριστική στη ζωή του την παρουσία του στην εφημερίδα”, όπως αναφέρει το 902.gr.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…