Οδηγίες για τον για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου 1940 και τη διενέργεια των παρελάσεων, ειδικά στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, έδωσε το υπουργείο Εσωτερικών. Παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας θα πραγματοποιηθεί η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, το μέχρι στιγμής πρόγραμμα αναφέρει ότι η Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα καταθέσει στεφάνι στο Ηρώο του Γ ́ Σώματος Στρατού, την 28η Οκτωβρίου. Το όλο πρόγραμμα  ενδέχεται να εμπλουτιστεί και με άλλες εκδηλώσεις ή να προσαρμοστεί με το πρόγραμμα της Προεδρίας της Δημοκρατίας.  

Ακόμη, στις 27 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί κανονικά η παρέλαση των μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.

Συγκεκριμένα, στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες εκδηλώσεις το τριήμερο των εορτασμών:

α. Την 25η Οκτωβρίου 2021

Γενικός  σημαιοστολισμός  και  φωταγώγηση  όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς  και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ.  και των Τραπεζών, όπως ορίζεται στη με αριθμό 73884/11.10.2021  απόφασή μας.

Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του πολιούχου της πόλης Αγίου Δημητρίου.

β. Την 26η Οκτωβρίου 2021

Τέλεση επίσημης δοξολογίας στον Ιερό Ναό του πολιούχου της πόλης, Αγίου Δημητρίου.  

γ. Την 27η Οκτωβρίου 2021

Παρέλαση μαθητών παρουσία μελών της Κυβέρνησης και λοιπών Αρχών.  

δ. Την 28η Οκτωβρίου 2021

Κατάθεση στεφάνου στο Ηρώο του Γ ́ Σώματος Στρατού από την Αυτού Εξοχότητα την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Παρέλαση αντιπροσωπευτικών τμημάτων των μαθητών και σπουδαστών, προσκόπων, οδηγών, αναπήρων πολέμου, τμημάτων των Ενόπλων  Δυνάμεων, Ελληνικής Αστυνομίας,  Πυροσβεστικού Σώματος κτλ. 

Για  τον  εορτασμό  της  εθνικής  επετείου  της  28ης  Οκτωβρίου  1940  στους λοιπούς  δήμους  της Περιφέρειας  Αττικής και της Περιφέρειας  Κεντρικής  Μακεδονίας θα εφαρμοστούν  όσα αναγράφονται στην με αριθμό 74901/13.10.2021 εγκύκλιo.

Επισημαίνεται ότι, λόγω των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού COVID-19, οι εορταστικές εκδηλώσεις, θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις για λόγους δημόσιας υγείας.

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…