Στη Βόρεια Ελλάδα είναι στραμμένη η προσοχή τόσο των ειδικών όσο και της κυβέρνησης λόγω της πορείας της επιδημίας του κορωνοϊού.

Στην κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα αναφέρθηκε χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης τονίζοντας πως δεν τίθεται θέμα lockdown. «Πράγματι η επιδημιολογική κατάσταση εκεί δεν είναι όπως στην υπόλοιπη χώρα. Εχουμε 9% αύξηση στις ΜΕΘ, συγκριτικά με τις προηγούμενες εβδομάδες», σχολίασε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Υγείας μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Μάλιστα, ανέφερε πως «σε κάποιες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα -αυτό είναι το πιο ανησυχητικό- τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλότερα από τον μέσο όρο στην υπόλοιπη Ελλάδα. Ενώ στον ενήλικο πληθυσμό είμαστε στο 70%, υπάρχουν περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα που είμαστε κάτω του 60%».


Πάνω από το 1% ο δείκτης θετικότητας σε περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα
Αυτό που ανέφερε είναι ότι «πρέπει να γίνει μια πιο πειστική -από τις τοπικές Αρχές- κατεύθυνση για εμβολιασμό ώστε ο κόσμος να είναι οχυρωμένος, να μην έχουμε τις νοσηλείες και παράλληλα να τηρούνται τα μέτρα. Ομως, δεν υπάρχει κανένα θέμα lockdown».

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…