Το υπουργείο Παιδείας, μετά την ανάρτηση των βαθμολογιών, ανακοίνωσε σήμερα τα στατιστικά των βαθμολογιών των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων. Πλέον, οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων, γνωρίζοντας τη βαθμολογία τους αλλά και τις επιδόσεις των άλλων υποψηφίων, μπορούν να διαπιστώσουν αν πράγματι έγραψαν καλά -συγκριτικά με τους άλλους.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, πάντως, μπορεί και να βρεθούν προ ευχάριστων εκπλήξεων, καθώς ενώ θεωρούσαν ότι είχαν γράψει χαμηλά, πλέον, με τα στατιστικά των βαθμολογιών, να δουν ότι ήταν επαρκέστατη η επίδοσή τους.

Ο εκπαιδευτικός αναλυτής Στράτος Στρατηγάκης, που έχει δώσει στο iefimerida.gr μια «πρόγευση» για τις Βάσεις και τις ανοδικές τους τάσεις, τόνισε το Σάββατο ότι οι βαθμοί των Πανελλήνιων από μόνοι τους δεν αρκούν ώστε οι υποψήφοι να αποκτήσουν εικόνα αν ξεπερνούν την ΕΒΕ του τμήματος ώστε να έχουν δικαίωμα να δηλώσουν το τμήμα στο Μηχανογραφικό τους Δελτίο. Με την ανάρτηση των στατιστικών των βαθμολογιών, ωστόσο, το τοπίο παύει να είναι «θολό».

Από μια πρώτη ανάλυση των στοιχείων, ο κ. Στρατηγάκης παρουσιάζει στο iefimerida.gr τα «κατώφλια» εισαγωγής, δηλαδή τον βαθμό που πρέπει να έχει γράψει κάποιος ώστε να μπορεί να κάνει μηχανογραφικό.

Σύμφωνα με τον Στράτο Στρατηγάκη, οι βαθμολογικοί «κόφτες» -ο ελάχιστος βαθμός που επιτρέπει την υποβολή μηχανογραφικού- είναι οι εξής:

Πρώτο πεδίο: 8,88
Δεύτερο πεδίο: 9,4
Τρίτο πεδίο: 9,6
Τέταρτο πεδίο: 8,82
Οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων που δεν έχουν «πιάσει» αυτούς τους βαθμούς και πάνω, μένουν εκτός διαδικασίας μηχανογραφικού και, προφανώς, εκτός ΑΕΙ.
Πηγή: iefimerida.gr

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…