Ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο συλλέγονται τα στοιχεία και εξάγονται τα ποσοστά εγείρουν οι δήμαρχοι των επίμαχων περιοχών της Θεσσαλονίκης.

Σοβαρά ερωτηματικά σχετικά με την αξιοπιστία των στοιχείων που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία 82 δήμοι της χώρας παρουσιάζουν πολύ χαμηλό ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού τους, εγείρουν αυτοδιοικητικοί της Θεσσαλονίκης.

Αυτό που διερωτώνται όλοι είναι εάν τα στοιχεία των εμβολιασμένων προκύπτουν από τα εμβολιαστικά κέντρα του κάθε δήμου, στα οποία όμως δεν προσήλθαν μόνο δημότες της κάθε περιοχής και αν τα ποσοστά προκύπτουν από την αναγωγή των εμβολιασμένων στον αριθμό των δημοτών ή των μόνιμων κατοίκων.

Ερωτηματικά για την προέλευση των στοιχείων και το πώς διαμορφώνεται το ποσοστό θέτει και η διοίκηση του δήμου Δέλτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η δημοτική αρχή εκτιμά ότι, εάν τα στοιχεία αναζητήθηκαν από τα δύο εμβολιαστικά κέντρα στα κέντρα υγείας Διαβατών και Χαλάστρας, τότε η εικόνα δεν είναι ακριβής. Κι αυτό γιατί αφενός το Κέντρο Υγείας Διαβατών προσέλκυσε πολύ κόσμο από τη δυτική Θεσσαλονίκη, καθώς χορηγούσε το εμβόλιο της Pfizer, με πολίτες να δηλώνουν άλλον ταχυδρομικό κώδικα στον ΑΜΚΑ τους, αφετέρου ενδεχομένως πολλοί κάτοικοι της Χαλάστρας, εμβολιάστηκαν σε άλλη περιοχή, προκειμένου να αποφύγουν το AstraZeneca, ειδικά μετά τον θάνατο της 44χρονης στις αρχές Μαΐου, που φέρεται να προήλθε από επιπλοκές του συγκεκριμένου εμβολίου.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…