Το ρεπορτάζ του newsit.gr αναφέρει πως ο ιερέας από την Βέροια είχε ήδη καθαιρεθεί πρωτόδικα, ενώ σήμερα (23.06.2021) εκδικαζόταν η έφεση, με τον -μετέπειτα- δράστη να αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα ήταν για τον ίδιο «βαρύ». Στο άκουσμα της απόφασης του Συνοδικού Δικαστηρίου έβγαλε ένα μπουκάλι με το καυστικό υγρό και το έριξε πάνω στην έδρα, όπου κάθονταν επτά μητροπολίτες.
Ακολούθως, τράπηκε σε φυγή, ωστόσο τον πρόλαβε ένας από τους αστυνομικούς που βρισκόταν στη Μονή Πετράκη, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί κι αυτός στα πάνω και κάτω άκρα.
Ο δράστης της επίθεσης

Όπως φαίνεται είχε πάει προετοιμασμένος καθώς είχε στην κατοχή του μεγάλο μπουκάλι καυστικού υγρού – το οποίο έχει συλλεχθεί και έχει μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ.
Κατά την διαδικασία ανακοίνωσης της απόφασης όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πηγές ο συγκεκριμένος ιερέας της Μητρόπολης Βέροιας, επιτέθηκε με το υγρό στους Μητροπολίτες που κάθονταν στην έδρα και στην συνέχεια επιχείρησε να διαφύγει.
Ο φρουρός που βρισκόταν έξω από την Μονή Πετράκη άκουσε τις φωνές και έπεσε πάνω του ενώ δέχθηκε και ο ίδιος επίθεση με το συγκεκριμένο καυστικό υγρό στα κάτω και τα άνω άκρα.
Ο δράστης όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες συνελήφθη άμεσα καθώς από το συγκεκριμένο σημείο περνούσε μια περιπολία.
Ο δράστης έχει οδηγηθεί στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών.

Αυτή την ώρα έχουν διακομιστεί στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» οι Μητροπολίτες Κηφισιάς, Γουμένισσας, Κονίτσης και Κασσανδρείας για οφθαλμολογική παρακολούθηση.
Στην Πλαστική Χειρουργική του ΚΑΤ έχουν διακομιστεί οι Μητροπολίτες Γλυφάδας και Ζακύνθου και ο Γραμματέας των Συνοδικών Δικαστηρίων.
Πηγή: ΣΚΑΪ, NEWSIT, ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ
