Σύμφωνα με τις αποφάσεις 616 και 618 της Ολομέλειας είναι αντισυνταγματικές και άρα ανίσχυρες οι προβλέψεις του νόμου του 2014 που όριζαν, ότι η παραγραφή για επιβολή φόρων και προστίμων από το δημόσιο, διακόπτεται μόλις εκδοθεί η καταλογιστική πράξη της αρμόδιας αρχής, δηλαδή μόλις καταλογιστεί το πρόστιμο η ο φόρος.
Αντί της έκδοσης της καταλογιστικής πράξης ως έναρξη της παραγραφής ορίζεται, σύμφωνα με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, η κοινοποίηση στον ενδιαφερομένο της καταλογιστικής πράξης για πρόστιμα και φόρους.
Το θέμα αν και μοιάζει τυπικό έχει ενδιαφέρον για χιλιάδες που χρωστούν φόρους και πρόστιμα και τους ενδιαφέρει από πότε προσμετράται η διακοπή της παραγραφής για το δημόσιο.
