"Είναι πραγματικά μια υποχρέωση, που από την πρώτη μέρα μας έβαλε πολύ ψηλά ο ίδιος ο πρωθυπουργός" δήλωσε ο κ. Πέτσας μετά τη συνάντηση και πρόσθεσε: "Έχει παρθεί κεντρικά αυτή η απόφαση και είναι για μένα προτεραιότητα. Το υπουργείο Εσωτερικών θα συνδράμει μαζι με το δήμο στο θέμα της υδροδότησης, το υπουργείο Μεταφορών στο θέμα που έχει να κάνει με την πρόσβαση, τους κόμβους και το οδικό δίκτυο, ώστε να μπορέσει το ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" να επενδύσει αυτά τα εκατόν πενήντα εκατομμύρια ευρώ, για ένα μεγάλο έργο που θα φιλοξενεί εκατοντάδες παιδιά, προκειμένου να λύσουμε ένα πολύ σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, το οποίο έχει πολύ μεγάλη επίπτωση στην υγεία των παιδιών μας και τελικά στον τρόπο που αντιλαμβάνομαστε όλοι την παροχή κοινωνικών υπηρεσιών προς τους δημότες και τους πολίτες ".
Μιλώντας νωρίτερα για το παιδιατρικό νοσοκομείο στο Φίλυρο, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107.7, ο κ. Πέτσας τόνισε:
«Το Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο το οποίο είναι μία προσφορά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, πολλών εκατομμυρίων ευρώ, πρότυπο και αρχιτεκτονικά, και όσον αφορά τον περιβάλλοντα χώρο, αλλά χρειάζεται δύο έργα συνοδά να γίνουν, το ένα αφορά το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και έχει να κάνει με τον κόμβο τον οποίο θα οδηγεί στην περιοχή που θα γίνει το νοσοκομείο, και το άλλο είναι οι απαραίτητες υποδομές σε ύδρευση, ένα έργο 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που σήμερα θα συμφωνήσουμε με τον Δήμαρχο, πως θα προχωρήσει, θα ενταχθεί στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για να γίνει γρήγορα.
Τις ευχαριστίες του προς τον πρωθυπουργό και προς τον αναπληρωτή υπουργό για τη δρομολόγηση των πρόδρομων έργων για τη δημιουργία του Παιδιατρικού Νοσοκομείου στο Φίλυρο εξέφρασε ο κ. Καιτεζιδης. "Μας απαλλάσσει από το άγχος της λειψυδρίας για την περιοχή και για την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου" είπε ο δήμαρχος τονίζοντας ότι το έργο αυτό "σε συνδυασμό με το δρόμο, που ήδη προχωρά, δείχνει το έμπρακτο ενδιαφέρον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού γι αυτό το τεράστιο έργο για την Κ.Μακεδονια".
Ο δήμαρχος τόνισε επίσης ότι υπήρξε συνεργασία και για τις προτάσεις έργων του "Α. Τρίτσης" και πρόσθεσε: "Είμαστε μέσα στο πλαφόν, θα είμαστε μέσα στα όρια που έχει θέσει το υπουργείο, σεβόμαστε τις προσπάθειες όλων των δήμων". Ο κ. Καϊτεζίδης διευκρίνισε ότι τα έργα που έχει υποβάλει ο δήμος αφορούν σημαντικές αναπλάσεις στο Πανόραμα και στην Πυλαία και έργα υποδομής, όπως σχολεία, ύδρευση, αποχέτευση, κ.α., στο Χορτιάτη.
