Το επόμενο δίμηνο αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή η δυνατότητα ψηφιακής έκδοσης παραστατικών (τιμολόγια και αποδείξεις) με ταυτόχρονη ενημέρωση των ηλεκτρονικών βιβλίων αλλά και προσυμπλήρωση των δηλώσεων ΦΠΑ.
«Δώσαμε μια πολύ δύσκολη μάχη για την εξυπηρέτηση των πολιτών εν μέσω πανδημίας» τόνισε ο κ. Πιτσιλής. Το 2021, σύμφωνα με τον διοικητή της ΑΑΔΕ, προγραμματίζονται σειρά έργων για την ψηφιακή αναβάθμιση της ΑΑΔΕ μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης. Εντός του έτους, στους σχεδιασμούς της ΑΑΔΕ περιλαμβάνονται η ψηφιακή έκδοση ΑΦΜ, η μεταβολή ΚΑΔ και η δημιουργία υποκαταστήματος να γίνεται μέσω του Τaxisnet όπως και η άμεση πίστωση των πληρωμών φορολογικών οφειλών.
- Συγκεντρώθηκαν 2,7 λογαριασμοί IBAN φτάνοντας στα 4 εκατομμύρια.
- Καταβλήθηκαν 7,8 δισ. ευρώ σε 737.000 επιχειρήσεις μέσω του myBusinessSupport.
- Υποβλήθηκαν 690.000 αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης και καταβλήθηκαν 70 εκατ. ευρώ.
- Το διάστημα Μαρτίου-Οκτωβρίου 2020 περίπου 232.000 ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέβαλαν δηλώσεις Covid αποζημιώθηκαν μέσω συμψηφισμού με 44,5 εκατ. ευρώ, ενώ εκκρεμούν περίπου 15.000. Από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιανουάριο του 2021, 365.000 δικαιούχοι έχουν λάβει περισσότερα από 87 εκατ. ευρώ είτε μέσω συμψηφισμών, είτε με πίστωση στον τραπεζικό τους λογαριασμό.
- Στην πλατφόρμα MyCar τέθηκαν σε ακινησία 135.000 οχήματα και εκδόθηκαν 685.000 αποδεικτικά μη οφειλής τελών κυκλοφορίας.
- Μέσω βιντεοκλήσης χορηγήθηκαν 12.500 κλειδάριθμοι και μέσω τηλεφώνου 125.000.
Πηγή: naftemporiki.gr
