Στις αρχές του 2023 τοποθετείται η κανονική λειτουργία του ΜΕΤΡΟ Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ, πολλές και σημαντικές εργασίες και διαδικασίες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη ώστε κάποια στιγμή μέσα στο 2023, το μετρό να τεθεί σε εμπορική λειτουργία, με ή χωρίς τον σταθμό Βενιζέλου, αναλόγως της ετυμηγορίας του ΣτΕ.

Εκτός από τις κατασκευαστικές εργασίες, οι οποίες εξελίσσονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς σε όλους τους σταθμούς πλην Βενιζέλου, προχωρούν παράλληλα και οι εργασίες οι οποίες έχουν να κάνουν με τα προκαταρκτικά τεστ ασφαλούς λειτουργίας του μετρό. Είτε αυτά αφορούν αυτούς καθ' αυτούς τους συρμούς είτε τις σιδηροτροχιές είτε την πλήρως αυτοματοποιημένη κίνηση του μετρό, δηλαδή το σύνολο του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού ο οποίος θα εγγυάται την καθημερινή ασφαλή λειτουργία του. Αυτού του είδους τα τεστ βρίσκονται ήδη σε πλήρη εξέλιξη, προς το παρόν στο χώρο του Αμαξοστασίου, στην Πυλαία, όπου βρίσκεται το στρατηγείο του μετρό.

Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο Αμαξοστάσιο 13 συρμοί από τους συνολικά 18 που πρόκειται να χρησιμοποιηθούν στη βασική γραμμή του μετρό. Σε δεύτερο χρόνο πρόκειται να γίνει προμήθεια και άλλων 15 συρμών για τις ανάγκες της επέκτασης προς Καλαμαριά.

Η ιστοσελίδα Voria.gr παρακολούθησε τη δοκιμαστική λειτουργία του μετρό η οποία γίνεται καθημερινά, σε αυτή τη φάση εντός του αμαξοστασίου.

Πηγή: www.voria.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…