«Οι μέρες αφθονίας σας τελείωσαν. Να γυρίσουμε τον κόσμο ανάποδα», αναφέρει η ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης που καλεί σε προσυγκέντρωση στο άγαλμα Βενιζέλου,

κατά της αστυνομικής επιχείρησης που έγινε σήμερα το πρωί, για την εκκένωση της κατάληψης στο κτήριο της Πρυτανείας του ΑΠΘ.

Συγκεκριμένα, καλούν σε προσυγκέντρωση στις 11:00 στο άγαλμα Βενιζέλου, στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο και ξανά στις 13:00, πάλι στο άγαλμα Βενιζέλου.

«Τη Τετάρτη , στη μαζική συνέλευση που πραγματοποίησαν φοιτητές και φοιτήτριες στο προαύλιο του ΑΠΘ, λήφθηκε συλλογικά η απόφαση για λήξη της κατάληψης της Πρυτανείας του ΑΠΘ της πρωί της Πέμπτης, 11/3, δηλαδή σήμερα.

Δεν έχουν περάσει ούτε δύο 24ώρα από το διάγγελμα του Πρωθυπουργού (sic) της χώρας όπου μετά την βίαιη καταστολή στη Νέα Σμύρνη, ζητούσε ενότητα και όχι διχασμό. Την ίδια στιγμή φάνηκε πως το μόνο πράγμα που κάνει καλά εδώ και δυο χρόνια η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης είναι να κοροϊδεύουν το λαό κατάμουτρα. Έτσι μάλλον φαίνεται πως στο διάγγελμα ζητούσε ενότητα των κατασταλτικών δυνάμεων και τις ακροδεξιάς απέναντι στη κοινωνία. Σήμερα λοιπόν, στις 6 το πρωί άνδρες τις ασφάλειας και των ΜΑΤ, εντελώς συμμορίτικα, θυμίζοντας αντίστοιχες εφόδους στα ακαδημαϊκά ιδρύματα 40 χρόνια πριν, εισέβαλλαν στη κατειλημμένη πρυτανεία. Συγκέντρωσαν τους φοιτητές-τριες τους δέσανε χειροπόδαρα με tire up και στη συνέχεια τους βιντεοσκόπησαν κατεβάζοντας τους τις μάσκες. Έκαναν διαλογή και προσήγαγαν 41 συναδέλφους μας και τους οδήγησαν στη ΓΑΔΘ. Σήμερα φάνηκε ξεκάθαρα πως όλο αυτό το διάστημα πρύτανης και κυβέρνηση δεν είχανε ως στόχο την επαναφορά του πανεπιστημίου στην «εύρυθμη λειτουργία» όπως διατείνονταν αλλά την επίθεση στα δημοκρατικά δικαιώματα των φοιτητών. Οι μάσκες πέσανε για πολλοστή φορά, και αποδείχθηκε ποιοι ενδιαφέρονται πραγματικά για τα πανεπιστήμια.

Ο Μ.Χρυσοχοΐδης κι ο Κ.Μητσοτάκης έχουν επιδοθεί στη στρατηγική της έντασης. Εγκαθιδρύουν την κρατική τρομοκρατία και προσπαθούν να χτίσουν ένα νέο κράτος αυταρχισμού ως αρωγό στη βίαιη φτωχοποίηση που ετοιμάζονται να μας επιβάλλουν.

Η νίκη της Δευτέρας 11/3 των φοιτητών – τριών απέναντι σε δυνάμεις καταστολής, πρύτανη και κυβέρνηση θα είναι ο οδηγός μας.
ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΩΝ ΜΑΤ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ
ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ 11:00 ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΉΡΙΟ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΈΛΟΥ ΣΤΗ 13:00
ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΊΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους, τα μέλη της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης.

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…