Η Δευτέρα σηματοδοτεί το πρώτο βήμα του “χάρτη πορείας” από τους εθνικούς περιορισμούς στην Αγγλία. Ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε ότι η χώρα αρχίζει να κινείται προς μια αίσθηση «κανονικότητας» καθώς τα σχολεία στην Αγγλία ετοιμάζονται να ανοίξουν αύριο.

Σύμφωνα με τα νέα μέτρα , μάσκες προσώπου συστήνεται να φοριούνται από τα παιδιά της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις τάξεις, ενώ εισάγονται μαζικά τεστ ταχείας πλευρικής ροής , αρχικά τρια κατά την επιστροφή τους, ενώ θα γίνονται δυο από τους γονείς στο σπίτι κάθε εβδομάδα.

Υπάρχουν διαφορετικοί κανόνες για τα σχολεία σε όλη την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και τη Βόρεια Ιρλανδία. Οι νεότεροι μαθητές έχουν ήδη επιστρέψει στο σχολείο στη Σκωτία και την Ουαλία. Όλοι οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στη Σκωτία θα επιστρέψουν στην τάξη από τις 15 Μαρτίου.

Μείωση κατά 45% καταγράφουν στην χώρα οι ημερήσιοι θάνατοι. 158 σημειώθηκαν χθες και 6040 κρούσματα μειωμένα κατά 19% σε σύγκριση με το περασμένο Σάββατο.

Συνολικά, 21.796.278 άτομα έχουν εμβολιαστεί και 1.090.840 άτομα έχουν ήδη λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου.

Επιπλέον η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα να επαινέσει τη δύναμη της Κοινοπολιτείας στην καταπολέμηση της παγκόσμιας πανδημίας σε μια ομιλία που θα μεταδοθεί σήμερα, αποτίοντας φόρο τιμής στον τρόπο με τον οποίο οι κοινότητες σε όλη την οικογένεια των εθνών έχουν ενωθεί ως απάντηση κατά της πανδημίας.

Πηγή: ertnews.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…