Συγκέντρωση διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί σήμερα στις 12 στο άγαλμα Βενιζέλου από εκπαιδευτικούς της Γ΄ΕΛΜΕ και φοιτητικούς συλλόγους ενάντια στο νομοσχέδιο για την παιδεία.

Συμβολικές κινητοποιήσεις έχουν προγραμματίσει για σήμερα και εργαζόμενο σε νοσοκομεία ζητώντας όπως αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων του ΕΣΥ. Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών και συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να προσληφθούν τώρα με κατεπείγουσες διαδικασίες, μόνο με έλεγχο των τυπικών προσόντων, όλοι οι γιατροί που έχουν βάλει υποψηφιότητα για τις θέσεις που έχουν προκηρυχθεί για την 3η και 4η ΥΠΕ. Άνοιγμα της λίστας αναμονής των ειδικευόμενων ιατρών με κάλυψη όλων των κενών θέσεων σε κάθε νοσοκομείο.
Εξασφάλιση των προϋποθέσεων για άμεση επανέναρξη των τακτικών ΕΙ και χειρουργείων.
Εξασφάλιση του μαζικού δωρεάν εμβολιασμού για όλο τον πληθυσμό με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες (ηλικιωμένοι, χρόνια πάσχοντες). Διενέργεια των εμβολιασμών σε επίπεδο ΠΦΥ με εξασφάλιση των κατάλληλων δομών, του εξοπλισμού και προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού με επαρκή εκπαίδευσή του, τόσο ως προς την εμβολιαστική διαδικασία όσο και στην αντιμετώπιση τυχόν παρενεργειών. Άμεση απεμπλοκή των νοσοκομείων από την διαδικασία του εμβολιασμού.
Ενίσχυση της ΠΦΥ με προσωπικό και εξοπλισμό, ώστε να επιτελέσει τον καθοριστικό ρόλο της στην περίθαλψη των χρονίως πασχόντων, των ασυμπτωματικών Covid και post-Covid ασθενών καθώς και της διενέργειας του εμβολιασμού.
Πραγματική αύξηση των κλινών ΜΕΘ στις 3500 κλίνες, που είναι αναγκαίες με βάση τον πληθυσμό, με προδιαγραφές που εξασφαλίζουν την ποιοτική περίθαλψη και την ασφάλεια των ασθενών.
Καθολική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας –δομές, προσωπικό, εξοπλισμός, εργαστήρια και αντιδραστήρια -, ώστε να καλυφθούν οι επιπλέον ανάγκες για τους covid και τους μη covid ασθενείς χωρίς αποζημιώσεις προς τους κλινικάρχες.
Άμεση έναρξη των απαραίτητων διαδικασιών για επαναλειτουργία των κλειστών νοσοκομείων όπως το Λοιμωδών, το Παναγία και το πρώην 424 για την νοσηλεία των ασθενών με Covid.
Όχι στα εντέλλεσθε και την υπερεφημέρευση. Να αρθεί η αναστολή των κανονικών αδειών στους υγειονομικούς.
Μέριμνα για την εκπαίδευση των ειδικευόμενων.
Άμεση πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Αφορολόγητη η απολαβή από κάθε πρόσθετη εφημερία.
Ένταξη στα ΒΑΕ όλων ανεξαιρέτως των υγειονομικών. Να οριστεί η νόσηση με Covid ως επαγγελματική ασθένεια. Χορήγηση επιδόματος επικινδύνου και ανθυγιεινής εργασίας σε όλους τους υγειονομικούς.
Επαναφορά όλων των αντισυνταγματικών περικοπών στις αποδοχές σε επίπεδα προ του 2012 με επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
Κατάργηση της εγκυκλίου Χουλιαράκη. Πλήρης, καθολική ασφάλιση επαγγελματικής και αστικής ευθύνης των υγειονομικών με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας.
Γενναία αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την δημόσια υγεία στο ύψος κάλυψης των αναγκών.
Διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ σε όλο το προσωπικό και λήψη των κατάλληλων μέτρων για την μείωση της ενδονοσοκομειακής διασποράς. Διακοπή μετακινήσεων υγειονομικών σε άλλα τμήματα, εξασφάλιση των όρων καθαριότητας υγιεινής και απολύμανσης των χώρων του νοσοκομείου, εξασφάλιση των απαραίτητων ΜΑΠ για όλο το προσωπικό, εξασφάλιση ασφαλών χώρων ξεκούρασης για το προσωπικό.
Μαζικοί δωρεάν έλεγχοι σε όλο τον πληθυσμό. Μόνιμος μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης και δειγματοληπτικής παρακολούθησης της επιδημίας. Ενίσχυση των υπηρεσιών δημόσιας υγείας με μόνιμο προσωπικό. Αυστηρός έλεγχος τήρησης των αναγκαίων μέτρων από τους εργοδότες και διενέργεια τακτικών επαναλαμβανόμενων τεστ στους χώρους δουλειάς. Λήψη μέτρων για αποφυγή διασποράς σε ΜΜΜ με επίταξη λεωφορείων για αποσυμφόρηση συνωστισμού.
Μέτρα για λειτουργία με ασφάλεια των χώρων της εκπαίδευσης, με μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη, πρόσληψη εκπαιδευτικών και καθαριστών. Μαζικά επαναλαμβανόμενα test σε εκπαιδευτικούς και μαθητές.
Καλούμε όλους τους υγειονομικούς μέσα από τα σωματεία να συμβάλλουν στην επιτυχία των κινητοποιήσεων για την ανάδειξη των προβλημάτων σε κάθε νοσοκομείο και την διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ. Καλούμε το σύνολο των εργαζομένων της πόλης να παλέψουν μαζί με τους μαχόμενους υγειονομικούς, να οργανώσουν τον αγώνα τους μέσα από τα σωματεία για την εξασφάλιση της υγείας του λαού.

Ειδικότερα, υγειονομικοί θα συγκεντρωθούν στην πύλη του Θεαγενείου στις 9.00 και μία ώρα αργότερα, στις 10.00 θα πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη του Ιπποκρατείου.

Η εταιρεία

Status FM 107.7 - Ραδιόφωνο που εν..διαφέρει!

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…