Το μεγαλείο της φύσης είναι απερίγραπτο και αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, από τις εκπληκτικές φωτογραφίες μιας λίμνης στην Αυστραλία.

Ο φωτογράφος Ντέρι Μορόνεϊ «σοκαρίστηκε» όταν τράβηξε για πρώτη φορά φωτογραφίες με ένα drone της λίμνης Κακόρα, δύο ώρες νότια του κόλπου Μπάιρον στην Νέα Νότια Ουαλία της Αυστραλίας. Και οι μοναδικές φωτογραφίες του, έχουν εκπλήξει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχουν κάνει διάσημο τον φωτογράφο και την μικρή πόλη Μπρουμ Χεντς.

Ο Μορόνεϊ ανακάλυψε το όμορφο φυσικό φαινόμενο όταν αποφάσισε να τραβήξει φωτογραφίες της λίμνης μετά από μια καταιγίδα τον περασμένο Ιούλιο. «Από το έδαφος μοιάζει με μία κανονική λίμνη και δεν το σκέφτηκα πολύ» είπε στην Daily Mail Australia. Όταν όμως ο φωτογράφος είδε τις εικόνες, έμεινε έκπληκτος.

«Εντυπωσιάστηκε με αυτό που είχε δημιουργήσει η μητέρα φύση και το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν το έβλεπαν» είπε ο Μορόνεϊ. «Η φωτογραφία τραβήχτηκε από υψόμετρο 119 μέτρων, οπότε θα ήταν αδύνατον για κάποιον να το δει εκτός κι αν βρισκόταν σε αεροπλάνο».

Το «Δέντρο της Ζωής»
Το μοναδικό αυτό φαινόμενο, που μοιάζει με το «Δέντρο της Ζωής», προκαλείται από το λάδι των τεϊόδεντρων που βρίσκουν το δρόμο τους στα φυσικά μονοπάτια της λίμνης μετά από καταιγίδα. Η λίμνη συνδέεται με μία παραλία και οι εκβολές καλύπτονται από δέντρα τσαγιού, εξήγησε ο Μορόνεϊ. Όταν μια καταιγίδα γεμίσει την λίμνη και το νερό φτάσει στην παραλία, οι παλίρροιες σπρώχνουν το νερό και το έλαιο πίσω.

Όταν η καταιγίδα υποχωρήσει, το νερό αποστραγγίζεται, αλλά το βαρύ λάδι παραμένει στην λίμνη, σχηματίζοντας ένα μοτίβο σε σχήμα δέντρου.
Πηγή: iefimerida.gr

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…