Κινητοποιήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Γιάννενα ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων - Διαμαρτυρίες σε Προπύλαια, υπουργείο Παιδείας, Άγαλμα Βενιζέλου και υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.


Σφοδρές αντιδράσεις έχουν φέρει οι αλλαγές που εισάγει το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας σε πανελλαδικές εξετάσεις και ΑΕΙ. Φοιτητές και εκπαιδευτικοί αντιδρούν ενάντια στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Την ίδια ώρα, το νέο νομοσχέδιο εισάγει πρωτοφανείς ποινές για αντιγραφές, καταστροφές και καταλήψεις, όπως επίσης και για την τέλεση οποιουδήποτε πλημμελήματος ή κακουργήματος εντός του ιδρύματος, εφόσον συνδέεται με τη φοιτητική ιδιότητα.


Παράλληλα, ΟΛΜΕ-ΔΟΕ και το σύνολο των δασκάλων και των καθηγητών ζητούν ασφαλή άνοιγμα των σχολείων με την τήρηση όλων των απαραίτητων μέτρων, διαφωνώντας με τις έως τώρα ενέργειες κυβέρνησης και υπουργείου Παιδείας.


Φοιτητικοί Σύλλογοι διοργανώνουν σήμερα στις 12:00 κινητοποίηση στα Προπύλαια ενάντια στο νομοσχέδιο Κεραμέως για τα ΑΕΙ.


Στο κάλεσμά τους επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι «είναι χρέος ολόκληρης της ακαδημαϊκής κοινότητας να μπλοκάρει τα σχέδια της κυβέρνησης που θέλει να περιορίσει τον τρόπο με τον οποίο η πανεπιστημιακή κοινότητα θα συζητάει και θα αντιμετωπίζει τα ζητήματα που προκύπτουν, προσπαθώντας να επιβληθεί μέσω εισβολής των δυνάμεων καταστολής στις σχολές μας. Θα μας βρουν μπροστά τους! Το φοιτητικό κίνημα, μαζί με όλη την πανεπιστημιακή και εκπαιδευτική κοινότητα και τον κόσμο της εργασίας, θα δώσουν τη μάχη και τα επιχειρούμενα αυταρχικά σχέδια τους θα μείνουν στα χαρτιά».

Αντίστοιχες κινητοποιήσεις αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη, στο Άγαλμα Βενιζέλου στις 12:00 και στα Ιωάννινα, στην Περιφέρεια, επίσης στις 12:00.

Διαμαρτυρία εκπαιδευτικών, φοιτητών και γονέων στο υπουργείο Παιδείας
Παράλληλα, διαμαρτυρία αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ΔΟΕ, ΟΛΜΕ, ΣΕΠΕ, ΕΛΜΕ και Συλλόγους Γονέων στο υπουργείο Παιδείας, στις 14:00.

Δάσκαλοι και καθηγητές ζητούν άνοιγμα σχολείων με όλα τα μέτρα προστασίας για τους ίδιους, καθώς και για τους μαθητές και τους γονείς.

«Για μια ακόμα φορά όμως, όπως και τον Ιούνιο, όπως και το Σεπτέμβριο, έτσι και τώρα, εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα δίκαια αιτήματα, που ήδη από τον περασμένο Μάιο, όλη η εκπαιδευτική κοινότητα έχει διατυπώσει και διεκδικήσει», σημειώνει χαρακτηριστική η ΔΟΕ.

Από την πλευρά της η ΟΛΜΕ τονίζει: «Η κυβέρνηση ας αφήσει το υποκριτικό ενδιαφέρον για τις επιπτώσεις του κλεισίματος των σχολείων στους μαθητές και ας πάρει τώρα ουσιαστικά μέτρα, που παραμένουν επίκαιρα, για να ανοίξουν τα σχολεία άμεσα με ασφάλεια και υγιεινή για όλους».

Στη Θεσσαλονίκη, ΕΛΜΕ και ΣΕΠΕ πραγματοποιούν κινητοποίηση στη 1.00 μ.μ., στο ΥΜΑΘ.

Σε ανακοίνωσή τους Γ΄ και Ε΄ ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης επισημαίνουν:


Κινητοποίηση ΕΛΜΕ – ΣΕΠΕ (με μέτρα προστασίας)

Πέμπτη 14/1/, στο ΥΜΑΘ, 1.00 μ.μ.(δίωρη στάση)

Ανοιχτά και ασφαλή σχολεία

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

Ανοιχτά σχολεία με μέτρα προστασίας (15 παιδιά ανά τμήμα, ιχνηλατήσεις, τεστ, διορισμός καθαριστριών κ.ά.)
Μαζικοί εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών
Στήριξη της δημόσιας Υγείας, άνοιγμα ΜΕΘ, μόνιμοι διορισμοί προσωπικού, μαζικά δωρεάν τεστ, επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
Ασφαλείς δημόσιες συγκοινωνίες χωρίς συγχρωτισμό
Όχι στην τηλεβαθμολόγηση των μαθητών, στο πέρασμα απουσιών και στο προχώρημα της ύλης με κλειστά σχολεία
Να αποσυρθούν τα σχέδια αλλαγής στο σύστημα εισαγωγής στα ΑΕΙ
Να καταργηθεί η τράπεζα θεμάτων, να μην ισχύσει φέτος στην Α΄ Λυκείου
Όχι στη διάλυση της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης
Να καταργηθεί ο αντιεκπαιδευτικός νόμος
Μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών. Να καλυφθούν όλα τα κενά τώρα
Κατάργηση των τρίμηνων συμβάσεων και μετατροπή τους σε κανονικές προσλήψεις αναπληρωτών
Όχι στον εμπαιγμό των απορριφθέντων λόγω παραβόλου
Να σταματήσουν οι διώξεις, να καταργηθούν τα πρόστιμα σε αγωνιστές

Η εταιρεία

Η έγκυρη ενημέρωση και η ποιοτική ψυχαγωγία στη Θεσσαλονίκη έχουν «υπογραφή»...

 

 

Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…